2017 Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu Anadolu Efes! #YETŞ17

IMG-20170514-WA0011Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda dün itibariyle tam beş günü geride bırakmıştık. Beş günün sonunda da finalin adı belli olmuştu. Anadolu Efes ve TED Ankara Kolejliler, finale kadar hiçbir maçlarını kaybetmediler ve bugün itibariyle de finalde karşı karşıya geldiler.

TED Ankara Kolejliler, Fenerbahçe’nin bulunduğu C Grubu’ndan lider olarak çıkmıştı ve finalin yolunu tutmuştu. Finaldeki ilk sayılarını da Ömer Yasir Küçük ile buldular. Bu şampiyonada inanılmaz işler yapan Ömer Yasir, TED Ankara Kolejliler adına yine direksiyondaki isimdi. Anadolu Efes ise açılışı Kerem Öztürk ile yaptı. İlk beş dakikalık bölüm karşılıklı basketler ile geçilirken, çeyreğin sonuna doğru Anadolu Efes oyuna ağırlığını koydu. Mustafa Kurtuldum ve Ömer Can İlyasoğlu ile sayılar bulan Anadolu Efes, çeyreği 20-15 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğine fırtına gibi başladı Lacivert-Beyazlılar. 11-0’lık bir seri yakaladılar ve bir anda farkı 15 sayıya kadar çıkarttılar. Ancak TED Ankara Kolejliler pes etmedi. Ömer Yasir Küçük bu çeyrekte Anadolu Efes’e tek başına kafa tuttu ve bitime iki dakika kala bulduğu basket ile skoru 31-30’a kadar çekti. Ancak çeyreğin sonunda Ömer Can İlyasoğlu sahne aldı ve Ozan Havuzlu’nun ekibi soyunma odasına 35-32 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına da Anadolu Efes sayılar bularak başladı. Dört numaralı rotasyonun önemli parçalarından olan Göktuğ Baş, bulduğu sayılar ile takımını rahatlattı. TED Ankara Kolejliler cephesinde ise Ömer Yasir Küçük, ilk yarı boyunca yalnız kalmıştı. Bu çeyrek ile birlikte yan parçaların devreye girmesi gerekiyordu. Nihayet de bu dönemde Emir Büyükhanlı sahne aldı. Tarık Günay’ın da üçlüğü ile çeyreğin bitimine altı dakika kala skor 44-42’ye geldi. Üçüncü çeyreğin son bölümü ve dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında Anadolu Efes yine kaçan taraf oldu ve farkı çift hanelere kadar çıkarttılar. Ankara ekibi ise Tarık Günay ile nefes aldı ve skor farkının daha da açılmasına izin vermedi. Dolayısıyla da son sekiz dakikalık bölüme 60-52’lik skor ile girildi. Maçın en kritik dakikalarında ise Mustafa Kurtuldum devreye girdi. İlk üç çeyrek boyunca istediği ritmi bir türlü yakalayamayan Mustafa, art arda tam sekiz sayı buldu ve son dört dakikalık bölüme Anadolu Efes, 69-59 önde girdi. Dar rotasyonu ile buralara kadar gelen TED Ankara Kolejliler, maçın son bölümünde geri dönemedi. Ömer Yasir Küçük ile sayılar buldular ancak yeterli olmadı. Anadolu Efes, sahadan 79-63 galip ayrıldı ve 2017 Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu!

23232323

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler