2016 Rio Olimpiyatları’nda yer alacak takımlar!

EuroBasket 2015’te artık sona gelindi. Herkesin Finalde karşı karşıya gelmesini beklediği Fransa ile Sırbistan, 3.lük mücadelesinde kozlarını paylaşacak. Pau Gasol’un önderliğindeki İspanya ise müthiş bir başarı hikayesinin altına imza atarak finale kadar yükseldi. Şunu da belirtmem gerekiyor. Rudy Fernandez’in hiç olmadığı bir turnuvada finale yükselmek olağanüstü bir başarı olsa gerek. İspanya’nın finaldeki rakibi ise Litvanya.

Onlar da mücadeleleriyle buraya kadar geldiler ve dün Sırbistan’ı müthiş bir maçın sonunda mağlup ettiler. Sırbistan bu turnuvanın tartışılmasız en iyi takımlarının başında geliyordu. Ancak Baltık ekibi, hırsı, mücadelesi ve isteği ile onları saf dışı bırakmayı başardı. Finalin adı ise İspanya-Litvanya. Madalya onlar için garanti durumda. Ancak onlar adına garanti olan bir konu daha var. Evet, 2016 Rio Olimpiyatları. Bu turnuvayı ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan olimpiyatlara gitme şansı yakalıyordu ve İspanya ile Litvanya bunu başardı.

Turnuvayı ilk iki sırada bitiren takımların yanı sıra beş takım daha olimpiyat elemelerine katılma hakkı kazanıyordu. Bu takımlar da dün itibariyle belli oldu. Turnuvanın 7.lik mücadelesinde Letonya’yı yenen Çek Cumhuriyeti Olimpiyat elemelerine katılan son takım oldu. Avrupa’da bunlar yaşandı şu kısa süre zarfında. Afrika’da, Amerika’da ve Okyanusya’da oynanan şampiyonaların ardından olimpiyatları garantileyen ve elemelere gidecek olan takımlar belli oldu. İşte Olimpiyatları ve Olimpiyat elemelerine gitmeyi garantileyen takımlar;

2016 Rio Olimpiyatlarını garantileyenler;

 Brezilya (Ev Sahibi)

 ABD(Son Dünya Şampiyonu)

 Nijerya (AfroBasket 2015 Şampiyonu)

 Avustralya (Okyanusya Şampiyonu)

 İspanya, Litvanya (EuroBasket 2015 Finalistleri)

 Venezuela (Amerika Şampiyonu)

 Asya Şampiyonası; Şampiyon

2016 Rio Olimpiyat Elemelerine katılan takımlar;

Sırbistan, Fransa, Yunanistan, İtalya, Çek Cumhuriyeti (EuroBasket2015)

Angola, Tunus, Senegal(AfroBasket 2015)

 Arjantin, Kanada, Meksika (Amerika Şampiyonası 2015)

 Yeni Zelanda (Okyanusya Şampiyonası)

Asya Şampiyonası; 2.si,3.sü ve 4.sü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler