2016 NBA Draft Analizi

26. Philadelphia 76ers – Furkan Korkmaz (SG, 6’7”, 175, Türkiye, Uluslararası) – B+

Sixers’ın ilk turdaki üçüncü seçimi de Avrupalı bir iki numara oldu. Furkan Korkmaz’ın aslında ilk 20’de seçilmesi bekleniyordu ama 26. sıraya kadar düştü. Bu düşüşünde kendisiyle ilgilenen takımların çoğunun onu Avrupa’ya geri yollama düşüncesi varken kendisinin hemen NBA’e gitmek istemesi büyük rol oynamış olmalı. Furkan şutörlüğü, atletizmiyle gelişime çok açık bir oyuncu ama fiziksel olarak NBA’e hazır olmadığı aşikar.

27. Toronto Raptors – Pascal Siakam (PF, 6’9”, New Mexico State, So.) – A-

Kamerunlu Pascal Siakam basketbol oynamaya çok da uzak olmayan bir zamanda başlamış bir isim. Bu yüzden 22 yaşında olmasına rağmen potansiyelini tam olarak göstermemiş olması mümkün. Uzun kolları, ayak çabukluğu ve kararlılığıyla sağlam bir savunmacı olmaya aday görünüyor. Raptors’ın yeni Amir Johnson’ı olmaya aday, orta mesafe şutunu biraz geliştirirse bu noktadan çok iyi bir seçim olacak.

28. Sacramento Kings – Skal Labissiere (PF, 7’0”, 215, Kentucky, Fr.) – B-

Skal Labissiere kolejdeki ilk ve tek sezonuna büyük umutlarla başlamıştı. Uzun boylu, uzun kollu, blok yapabilen ve şut atabilen bir dört numara olarak büyük gelecek vaat ediyordu. Ancak kolejdeki performansı tatsızdı. Sahada ne yaptığını bilmez bir görüntü çizdi. Zayıf vücudu yüzünden çok kolay itilip kakılabilen bir oyuncu izlenimi verdi. Bu da draftta düşmesine sebep oldu. Aslında ona oyunu oynamayı öğretebilecek, motive edebilecek bir takıma gitse potansiyeline ulaşabilir ama belki de bunun tam zıttı olan takım tarafından draft edildi.

29. San Antonio Spurs – Dejounte Murray (PG, 6’5”, 170, Washington, Fr.) – B+

Dejounte Murray draftın en çabuk oyuncularından bir tanesi ve top kontrolü anlamında da draftın en iyilerinden. Ama korkunç bir şutör ve becerileri çok çiğ. Bu açıdan gidebileceği belki de en iyi takıma gittiği söylenebilir. Hem şut atmayı hem de takım oyununu öğrenmek için Spurs’ten daha iyi bir okul yok. Spurs eğer onu parlatmayı başarırsa yeni Tony Parker’ını yaratabilir. Tabii kolay bir iş değil ama almaya değer bir risk.

30. Golden State Warriors – Damian Jones (C, 6’11”, 245, Vanderbilt, Jr.) – B

Damian Jones atletizmi, size’ı, orta mesafe şutuyla çok ilgi çekici bir uzun. Ama kolejde geçirdiği üç sezonda fiziksel avantajlarına rağmen vasat bir ribauntçu olması, çok istikrarsız maçlar çıkartması ve sık sık oyundan kaybolması ancak ilk turun sonunda seçilebilmesine yol açtı. Warriors Festus Ezeli’yi elinde tutamama ihtimaline karşı Jones’la bir sigorta yoluna gitti. Ama burada draftta sürpriz şekilde düşen Deyonta Davis’e yönelmelerini bekliyordum.

2 of 11

26-30

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler