2016 Jr. NBA Draftı bugün gerçekleştirildi

Jr. NBA ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yaptığı bir anlaşma gereği ortaya çıkan Jr. NBA Türkiye’nin kura çekimi, bugün FMV Işık Okulları Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

İstanbul’daki 30 okulda 12 yaşındaki çocukların mücadele edeceği bir lig organizasyonu olarak ortaya çıkan bu proje hakkında konuşan NBA Avrupa Başkan Yardımcısı Naci Coşkun, “Işık Okulları’na gösterdikleri emekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu’nun tüm tüm kadrolarına teşekkürlerimi sunuyorum. Biliyorum tüm çocuklarımız çok heyecanlı… Basketbol sizi her açıdan geliştiren bir spor bunu sakın unutmayın. Ayrıca buradan desteklerini esirgemeyen Banvit’e de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NBA Avrupa Basketbol Operasyonları Direktörü Neal Mayr ise Jr. NBA Türkiye için “Hepinize çok teşekkür ederim. İngiltere’den başlayarak geçen sene 10 lig düzenledik. Bu sene ise bu sayı 22’ye ulaştı. Bu ligler bizim için çok önemli… Sizleri bir an önce sahada görmek istiyorum.” diyerek heyecanını belirtti.

Ortaokul seviyesinde bir turnuva olacak Jr. NBA Türkiye’nin Mayıs ayına kadar sürdürülmesi planlanıyor.


Kaynak: Türkiye Basketbol Federasyonu Resmi İnternet Sitesi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler