2016 Gençler Avrupa Şampiyonası şampiyonu Fransa! #FIBAU18Europe

Gençler Avrupa Şampiyonası’nın şampiyonu Fransa oldu. Litvanya’yı 75-68 yenen Fransa, kürsünün en üst basamağındaki yerini aldı.

Final karşılaşmasının başlama saati 20:45’ti. Maç karşılıklı basketlerle başladı. Litvanya cephesinde Arnoldas Kulboka, üç sayı çizgisinin gerisinden muazzam bir ritim yakaladı. Litvanya’yı taşıyan isim olan Kulboka, ne kadar önemli bir potansiyel olduğunu tekrar gösterdi. Ancak oyunun hakimiyeti Fransa’daydı. Bathiste Tchouaffe ve Sekou Doumbouya ile sayılar bulan Fransa, çeyreği 12-20 önde tamamladı. İkinci çeyrek ile birlikte Litvanya oyunda kalmaya devam etti. Gytis Masiulis ve dışarıdan Arnoldas Kulboka ile etkili olan Litvanya, ribaundlarda da Tadas Sedekerskis ile iyi işler yaptı. Ancak Frank Ntilikina ve arkadaşlarının durmaya niyeti yoktu. Devrenin son hücumunda Frank Ntilikina sorumluluk aldı ve Fransa soyunma odasına sekiz sayı farkla önde gitti.

c0tbxogxcaa5ol3Devreden yine Litvanya dirençli döndü. Ortaya tüm maç boyunca büyük karakter koydular. Hele de Arnoldas Kulboka inanılmaz işlerin altına imza attı. Yay gerisinden çok iyi iş çıkartan Kulboka, takımını tek başına taşıdı. Ancak Fransa cephesinde Frank Ntilikina gibi bir faktör vardı. Muazzam işlerin altına imza atan Ntilikina, son on dakikada yapacaklarının haberini üçüncü çeyrekte verdi. Maçın son çeyreğiyle birlikte Litvanya bir atak daha yaptı. Hem de ne atak. Arnas Velicka’yı hiç devreye sokamadılar fakat Tadas Sedekerskis ile hızlı hücumlarda etkili oldular. Tam da skoru eşitleyeceklerdi ki ortaya Sekou Doumbouya’nın bloğu çıktı. Maçın kırılma anıydı desek abartmış olmayız. O dakikadan sonra da Frank Ntilikina eşine az rastlanır bir performans ortaya koydu. Dümenin başına geçen Ntilikina, Fransa’yı Gençler Avrupa şampiyonluğuna taşıdı. Sahadan 75-68 galip ayrılan Fransa, 2016 Gençler Avrupa Şampiyonası’nı şampiyon olarak tamamladı.

İSTATİSTİK |

4

3

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler