2016-17 EuroLeague Women sezonunda şampiyon Dynamo Kursk!

EuroLeague Women’da finale yükselmeyi başaran temsilcimiz Fenerbahçe, Dynamo Kursk ile karşı karşıya geldi. Oyunun büyük bir bölümünde kontrolü ele alan Dynamo Kursk Fenerbahçe’yi 77-63 ile mağlup ederek EuroLeague Women 2016-17 sezonunun şampiyonu oldu!

Fenerbahçe’nin ilk beşi: Birsel Vardarlı Demirmen- Anastasiya Verameyanka- Candace Parker- Jantel Lavender – Alexandria Quigley

Dynamo Kursk’un ilk beşi: Helena Ciak- Epiphanny Prince- Anna Cruz- Nnemkadi Ogwumike- Angel McCoughtry

Hava atışını kazanan Fenerbahçe’de ilk sayılar Candace Parker’dan gelirken Lavender’in de bulduğu iki sayılık isabetle fark 4‘e çıktı (0-4). Parker’ın art arda bulduğu 4 sayıya Quigley’nin serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar da eklenince fark bir anda çift hanelere çıktı (0-10). Rus ekibin ilk sayıları ise maç başlangıcından yaklaşık 3 dakika sonra Fenerbahçe’nin eski oyuncusu McCoughtry’den geldi (2-10).

Temsilcimizin başarısız hücumlarının ardından üst üste 5 sayı daha bulan McCoughtry, çeyreğin yarısına gelinirken Fenerbahçe bençine molayı aldırdı (7-10). Moladan Quigley’nin iki sayılık isabetiyle dönülürken, Birsel Vardarlı da ona katıldı ve fark tekrar 7 sayıya çıktı (7-14). Dynamo Kursk’un skor bulan tek oyuncusu olan McCoughtry, sayılarına devam ederken Prince de kendisine katıldı ve 4-0‘lık mini bir seri ile farkı tekrar 3 sayıya indirdiler (11-14). Buna karşılık Fenerbahçe’nin etkili ismi Quigley’den gelirken; Dynamo Kursk, McCoughtry önderliğinde 6-0‘lık bir seri buldu ve çeyreğin sonuna doğru ilk defa öne geçti (17-16). Fakat çeyrekte son sözü söyleyen isim Gruda oldu ve temsilcimiz ilk çeyreği 18-17 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte skor perdesini açan isim Dynamo Kursk’tan Ogwumike olurken; Prince’ın iki sayılık basketiyle Rus ekip, 3 sayılık fark elde etti (21-18). Temsilcimizin ilk sayısı Gruda ile faul çizgisinden gelirken, karşı takımda devreye giren Vadeeva ve McCoughtry 5-0‘lık seriyle farkı 7 sayıya çıkardı (26-19).

Bu seriyi durduran isim faul çizgisinden bulduğu sayılarla Candace Parker olurken, Rus ekibin üç sayılık cevabı gecikmedi (29-21). Ogwumike’ın bulduğu iki sayılık isabetle de fark çift hanelere çıkınca Fenerbahçe bençi molayı aldı (31-21). Mola dönüşünde Pelin Bilgiç ve Candace Parker’ın bulduğu 6 sayı farkı 4 sayıya kadar indirirken; Rus ekibinden Ogwumike, skor bulmaya devam etti (33-27). Fenerbahçe hücumunda ipleri eline alan Parker ve Pelin Bilgiç, Ogwumike’nin iki sayısına karşı art arda buldukları 7 sayı ile farkı 1 sayıya indirirken Rus ekibe molayı aldırdı (35-34). Mola dönüşünde Ogwumike, Ciak ve Prince ile 9-0‘lık bir seri yakalayan Dynamo Kursk, ilk yarıyı 44-34‘lük skorla üstün tamamlayan taraf oldu.

fiba.com
fiba.com

İkinci yarıya McCoughtry’nin iki sayılık basketiyle başlanırken, Prince ve Ciak da ona destek oldular ve fark bir anda 17 sayıya ulaştı (51-34). Fenerbahçe tarafında ikinci çeyreğin sonunda başlayıp üçüncü çeyreğin başında da devam eden skor sessizliğini bozan isim, Gruda olurken Rus ekibin üç sayılık cevabı gecikmedi (54-36). Bu üçlüğe aynen cevap veren Quigley, Lavender ile birlikte art arda 8 sayı bularak farkı 10 sayıya indirse de Prince’in cevabı gecikmedi (56-44).  Çeyreğin geri kalanı karşılıklı basketlerle geçilirken, Quigley’nin çeyreğin bitimine 1 dakika kala bulduğu üçlük isabeti farkı 7 sayıya indirdi ve üçüncü çeyrek, 62-55 Dynamo Kursk üstünlüğüyle sona erdi.

Son on dakikanın skor perdesini açan isim Birsel Vardarlı olurken, Quigley’nin üç sayılık basketiyle fark 3 sayıya indi ve Dynamo Kursk, erken bir mola aldı (62-60). Mola dönüşü iki ekip de skor sessizliğine bürünürken yaklaşık 2 dakikanın ardından ilk sayılar Cruz’dan geldi (64-60). Prince’in üç sayılık isabetiyle fark 7 sayıya çıkarken, Fenerbahçe bençi molayı aldı (67-60). Mola dönüşünde ilk sayılar Ogwumike’dan gelirken, Prince’in de katkılarıyla fark, 14 sayıya çıktı (74-60). Maç, 77-63 Dynamo Kursk üstünlüğüyle tamamlandı.

Geri1 of 2

2016-17 EueoLeague Women sezonunda şampiyon Dynamo Kursk!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler