2014-2015 Sezon İncelemeleri: Charlotte Hornets

North Carolina’da Charlotte Bobcats olarak 2004 yılından beri NBA’de boy gösteren takım, bu sezon temelleri 1988 yılına inen Hornets ismini tekrar Charlotte kentine kazandırıyor.

140520_livestream

Maçlarını Time Warner Cable Arena’da 20,000’e yakın seyirci önünde oynayan Hornets gözle görülür bir yükseliş içinde. 2010 yılında NBA Efsanesi Michael Jordan tarafından satın alınan takım, geçen yılın normal sezonunu 43-39 galibiyet/mağlubiyet sayısıyla Division bazında Güneydoğu’da 3. sırayı elde ederken, Doğu Konferansında ise 7. sırayı alarak Playoff ilk turunda, Wade-LeBron-Bosh 3’lüsü ile NBA Finallerin’de boy gösteren Miami Heat’in rakibi oldu. Bu Charlotte’un 2004 yılında NBA’e tekrar dönmesiyle 2009-2010 yılından sonra ilk defa Playoff sahnesinde boy göstermesini sağladı.
Miami karşısında direnç gösteremeyen Hornets 4-0 ile süpürülürken seri ile ilgili en çok akıllarda kalan an, LeBron James’in maç içinde smaç esnasında Michael Jordan’a attığı bakış oldu. Bobcats ismiyle son maçlarını Playoff ilk serisinde oynayan Charlotte, yeni sezona yeni umutlarla başlıyor.
Gidenler
Kadrosunda hatırı sayılı bir değişikliğe giden Charlotte Hornets tam 7 oyuncuyla yollarını ayırdı. Geride bıraktığımız sezon 55 maçta forma giyen 10.5 sayı 3.7 asist ortalamalarını tutturan Ramon Sessions istatistik anlamında kaybedilen en büyük oyuncu olarak gözüküyor. Sessions kariyerine Sacramento Kings formasıyla devam edecek. 78 maçta maç başına 30.3 dakika sahada kalarak takımın önemli parçalarından biri olan Josh McRoberts ise Miami sahiline taşındı. Uzun forvet mevkisinde 8.5 sayı 4.5 ribaund ve 4.3 asist istatistikleriyle sezonu tamamlayan McRoberts artık takımda sahne alamayacak. Ben Gordon’dan istediği verimi alamayan Charlotte yolları ayırma kararı aldı. Ben Gordon’da Florida’nın yolunu tutarak Orlando Magic ile sözleşme imzaladı. Anthony Tolliver ve Luke Ridnour’da bench derinliğini sağlayan oyuncular olarak görevlerini tamamladılar ve Charlotte ile yollarını ayırdılar. Son olarak takımdan ayrılan ve Los Angles Clippers formasını giyecek olan isim ise Chris Douglas-Roberst oldu. İstatistik anlamında verim gösteremese de sezonun yarısından çoğunda süre almayı başaran bir isim oldu.
Gelenler
Lance Stephenson: 24 yaşındaki oyuncuyu belki de tüm dünya geçen sezonun Playofflarında LeBron James’e yaptığı hareketle tanıdı. Ancak geçen sezon Indiana Pacers formasıyla 78 maçta 35.3 dakika süre almayı başaran Lance Stephenson 13.8 sayı kaydederek Paul George’a en önemli desteklerden birini verdi ve Indiana’nın normal sezonda Doğu Konferansı’nın zirvesine oturmasında önemli bir rol oynadı. 2 numara pozisyonunda Hornets’e çok önemli katkılar vereceği çok açık olan oyuncu Al Jefferson ve Kemba Walker’ın üstüne binen sayı yükünü de sırtlamak için göreve soyunuyor. Paul George’un sakatlığından sonra büyük ihtimal Indiana Stephenson’ın boşluğunu hissedecekken, Charlotte Hornets takım içindeki önemli bir boşluğu Stephenson sayesinde doldurmayı başaracak. Gerald Henderson ile nasıl birlikte oynayacakları ise Koç Steve Clifford’un taktik becerisine kalmış durumda. Lance Stephenson, 9.000.000$’lık kontratıyla takımın en çok kazanan ikinci ismi konumunda.
P.J Hairston: Bu sezon ilk tur 26.sıradan draft edilen oyuncu 2 numara pozisyonunda bench zenginliğini  sağlamaya çalışacak. Önünde yeni transfer Stephenson ve takımın demirbaşlarından olan Geralde Henderson varken süre anlamında sıkıntı çekecek gibi gözüken Hairston’ın takıma yapacağı her olumlu hareket kendisi içinde büyük bir fırsat yaratacak.
Brian Roberts: New Orleans Pelicans’dan ayrılıp Charlotte ile yeni bir başlangıca imza atan Roberts geçtiğimiz sezonda 72 maçta forma giydi. 23.2 dakika sahada kalan oyuncu 9.4 sayı 3.3 asist rakamlarını yakaladı. Kemba Walker’ın arkasında 1 oyun kurucu pozisyonun Pargo ile beraber doldurmaya çalışacak olan Roberts takımı ileriye taşıyacak hamleleri istikrarlı oyunuyla yapacak gibi gözüküyor.
Marvin Williams: 2005 yılında 1.tur 2. sırada büyük umutlarla draft edilen oyuncu North Carolina’ya NCAA’den sonra tekrar döndü. Charlotte ile yeni bir maceraya başlayacak olan Williams geçen sezonu benchten gelerek 9.1 sayı ortalamasıyla tamamladı. Kariyerinde 626 maç oynayan Williams tecrübesiyle de takıma önemli katkı yapacak gibi gözüküyor. 7 senelik Atlanta Hawks kariyerinden sonra 2 sezon Utah Jazz formasyla mücadele veren Marvin Williams, Hornets’te hatırı sayılı süre alacak gibi gözüküyor.
Noah Vonleh: Bu sezon kadrosundaki 3 tane uzun forvet oyuncusu katan Hornets’te en büyük umut yeni draft edilen Noah Vonleh lehine. 9.sıradan draft edilerek takıma dahil olan 19 yaşındaki oyuncu ileriki yıllar için yatırım olarak görülüyor. Aynı bölge de Marvin Williams gibi tecrübeli bir isimle forma yarışına girecek olan Vonleh, uzun oyunlarında da Al Jefferson’dan çok şey öğrenecek gibi gözüküyor.

Bu Sezon Neler Olur?

al-jefferson-nba-charlotte-hornets-media-day3-850x560

 

Kadrosunda önemli bir değişim meydana getiren Hornets için yeni isim ve logo faktörlerinin meydana getirdiği hava çok önemli. Arkadan itici bir güç konumuna gelen bu değişim, uzun yıldız Al Jefferson’a, kısa skorer yıldız kategorisine katabileceğimiz Lance Stephenson’ın da dahil olmasıyla takıma seviye atlattı diyebiliriz. Beklentileri tabikide üst sıralar olmayacak olan Hornets kendisine geçen sezondan daha üst noktalarda, büyük ihtimal  7 ve 8. sıra yerine 5 ve 6. sıradan Playoff bileti arayacak. 26 yaş ortalaması ile mücadele edecek olan Hornets’in en büyük sıkıntısı dış şutlar olacak gibi gözüküyor. 3 sayılık atış kullanmayı seven oyuncuları kadrosunda barındırmasına rağmen Charlotte Hornets beklediği verimi alamayacak gibi gözüküyor. Bir diğer zayıf nokta ise takımda çok fazla genç oyuncu bulunması. Biyombo, Vonleh, Hairston ve Zeller bu durumun en büyük örnekleri. En güçlü yanları ise tartışmasız çok atletik olmaları. Stephenson, Walker ve Michael Kidd-Gilchrist 1,2 ve 3 numarada atletizmi fazlasıyla sağlarken Al Jefferson pota altından kendisinden bekleneni fazlasıyla başarıyor. Al Jefferson önderliğindeki Charlotte, Paul George’un gölgesinden kurtulma şansını yakalayan Lance Stephenson ile önemli bir takım görüntüsünde.

Tahmini İlk 5:
PG: Kemba Walker
SG: Lance Stephenson
SF: Michael Kidd-Gilchrist
PF: Marvin Williams
C: Al JeffersoN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler