2014-2015 NBA Sezonu İncelemeleri: Phoenix Suns

Dragic kardeşler, NBA'de Suns formasıyla buluştu!
Dragic kardeşler, NBA’de Suns formasıyla buluştu!

Geçen sezonun en güzel sürprizlerinden biriydi Suns. Kimse playoff mücadelesinin içinde olmalarını kimse beklemiyordu, playoff yapma konusunda başarılı olamasalar da ağızlarda hoş bir tat bıraktıkları kesin. Kimse Channing Frye, Miles Plumlee ve PJ Tucker’ı kadrosunda bulunduran bir takımın buralara geleceğine ihtimal vermezdi ancak Jeff Hornacek’in yarattığı harekete ve enerjiye dayalı sistemde izleyen herkese heyecan veren bir takım haline geldiler. Daha sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncusu Goran Dragic, Eric Bledsoe’yu da saymadım üstelik. Bu özellikleriyle Phoenix Suns’ın bu sezon da izlemesi keyifli bir takım olacağını söleyebiliriz.

Gidenler

Channing Frye

Gelenler

Isaiah Thomas: Ele avuca sığmayan atom karınca Thomas’ın bir 60. Sıra seçimi olarak lige bu denli tutunması gerçekten imrenilecek bir olay. Phoenix için vereceği katkı benchten gelip attığı 12-15 sayıdan fazlası olmayacak ancak benchin derinleşmesi adına önemli bir transfer.

Anthony Tolliver: Görünürde Channing Frye’ın yerini doldurmak için geldiğini söyleyebiliriz ancak Frye’ın Phoenix’e verdiklerini Tolliver’dan beklemenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum.  Strech-four olarak dış şut katkısı Phoenix için yeterli olabilir (Geçtiğimiz sezon %41 ile üçlük attı) Tolliver’ın Frye’ın yokluğunu en çok ribaund ve pick-and-roll savunmasında aratacağını söyleyebiliriz.

Zoran Dragic: Serinin ilk filmi Goran beğenilince ikincisini de çekelim deyip Zoran’ı da Arizona eyaletine getirdi Suns. Kendisinden büyük beklentiler yok ancak ortalama üstü bir skorer ve pasör olma özelliğiyle Suns sisteminde kendisine yer bulacaktır.

T.J Warren ve Tyler Ennis: 13. Sıradaki draft hakkını Chicago’ya veren Phoenix karşılığında bu iki çaylağa sahip oldu. Warren’ın iyi bir skorer olduğu biliniyor ancak 3-4 numara arasına sıkışmış bir fiziği olması önündeki en büyük engel. Ennis için ise yetenekli bir guard tanımı yapılabilir ancak atletizmi en büyük soru işareti.

Sezon içerisinde Eric Bledsoe’nun sağlık durumu Phoenix’in ne kadar yükseğe sıçrayabileceğini gösterecek. Geçtiğimiz sezonun neredeyse yarısını kaçırmasına rağmen Phoenix’in neleri başardığı göz önüne alınırsa Bledsoe’nun önemi daha da anlaşılacaktır. Kadronun geçtiğimiz sezondan kaynaklı beklentileri de göğüslemesi gerekecek.

Ne Yaparlar?

Frye gitse de, beklentiler artsa da, BU PHOENIX PLAYOFF YAPAR!

Alper Tortop

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler