2014-2015 NBA Sezonu İncelemeleri: Minnesota Timberwolves

20131026__131027RUBIO

Timberwolves geçtiğimiz sezona süperstarları Kevin Love’ın önderliğinde, Rubio ve Kevin Martin’in vereceği katkılarla playoff yarışını zorlama hedefiyle başladı. Ancak sezonu 40 galibiyet 42 mağlubiyetle kapatıp hedeflerine ulaşamadılar.  Sezon içerisinde 4 veya daha az farkla biten maçlarda 6 galibiyet 13 mağlubiyet almaları şanssızlık olarak değerlendirilebilir belki ancak Kevin Martin ve Corey Brewer gibi isimlerin Kevin Love’ı büyük hedeflere taşıması pek olası değildi. Bu durum da 2012’deki Howard takasından bu yana NBA’deki en büyük takasa giden yolu açtı.

Gidenler

Buraya yazılması gereken tek isim belki de Kevin Love. Süperstar forvet takas yoluyla Cleveland’ın yolunu tutarken Alexey Shved ve Luc Richard Mbah a Moute de bu takasta takımdan ayrılan diğer oyuncular oldular.

Gelenler

 Anthony Bennet: Love takasının parçalarından biri. Geçtiğimiz 2013 draftının sürpriz 1 numara seçimi. Kwame Brown’ın ardından tarihin en kötü 1 numara seçimi performanslarından birini sergileyen Bennet bir takım sakatlıklarla da boğuştuktan sonra Cleveland’ın Summer League kadrosunda fena işler yapmadı. Her şeyden önce fit ve enerjik görüntüsüyle ligin fiziksel şartlarına uyum sağlamışa benziyordu. Kimsenin ondan 20 sayı 8 ribaund ortalama beklemediğine eminim ancak bu sezon takımın durumuyla paralel olarak geçen sezondan farklı bir Bennet izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Andrew Wiggins: Lige gelişi yıllardır merakla beklenen Wiggins kolejdeki ilk ve son sezonunda kendinden beklenen imajı bir türlü sergileyemedi ve ‘geleceğin süperstarı’ tahminleri yerine ‘ligin önemli oyuncularından biri’ne bıraktı. Daha lige adımını atar atmaz takım değiştirmesi de kendisini motivasyon anlamında zorlayacaktır. Fakat Timberwolves’a yönelik beklentilerin düşük olması Wiggins’in lige adaptasyonunu kolaylaştırabilir.

Thaddeus Young:  Love takasının bir parçası olarak kadroya katılan Young bence ligin önemli 4 numaralarından biri  geçtiğimiz sezon 35 dakikada 18 sayı 6 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Takımın nispeten tecrübeli oyuncularından biri olacak olması sezon içindeki performansının artmasını sağlayabilir.

Zach LaVine : 2014 draftında 13 numaradan seçilen LaVine patlayıcı bir combo guard. Oyun stilini Russel Westbrook’a benzetmek mümkün ancak LaVine’in gelişiminin nasıl olacağı önemli bir nokta. Bu sezonki performansını etkileyecek en önemli konu fiziksel gelişimi.

Mo Williams: Bu yaz free agent olarak Timberwolves’a katılan Williams takımın abisi konumunda olacak. Sezon içerisinde en az bir maçta atacağı bir buzzer-beater’dan başka bir katkısı olacağını sanmıyorum.

Tüm bunların  ışığında Timberwolves’un playoff zorlamasını kimse beklemiyor. Anthony Bennet’ın geçtiğimiz sezonki korkunç performansını saymayıp onu da çaylak farz edersek sezona 3 adet yüksek potansiyelli çaylakla başlayacaklar.  Takımın önündeki bir diğer problem ise Ricky Rubio’nun kontrat durumu. Yaz boyu süren görüşmelerde tarafların anlaşma sağlayamadı ve Rubio’nun önümüzdeki yaz free agent olma ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum Rubio’nun motivasyonunu nasıl etkileyecek hep beraber göreceğiz. Etrafındaki ham yetenekleri parlatabilecek bir yetenek olması Timberwolves’u izlemek için bir neden olabilir. Uzun yıllardır lige gelişi merakla beklenen Andrew Wiggins’i de Timberwolves’u izlemek için bir neden olarak sayabiliriz.

Ne Yaparlar?

Kevin Love’ın gidişinin T-Wolves’u nasıl etkileyeceğini merak edenler LeBron’un gidişi sonrası Cleveland’ı örnek alabilirler.  Takımın tüm planlarını üstüne yaptığı kilit taşını sistemden çektiğiniz zaman çöküş de büyük oluyor. Ancak ellerindeki iyi potansiyel önümüzdeki 4-5 sezon için yapılanmalarını mümkün kılıyor.  Sezonu 20-30 galibiyet aralığında bitireceklerini öngörüyorum.

Alper Tortop

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler