2014-2015 NBA Sezonu İncelemeleri: Indiana Pacers

philstarpacers

Geçen sezona 33-7 gibi inanılmaz bir dereceyle başlayan Indiana Pacers şampiyonluğun en güçlü adayı gibi görünüyordu. Roy Hibbert 2.18’lik bir insan olmanın basketbolda ne demek olduğunu kavramış gibiydi, Paul George artık bir süperstar gibi oynuyordu ve Lance Stephenson çıldırmıştı. Sonra ne oldu? Çöktüler. Indiana’nın sezonun geri kalanındaki performansı için daha uygun bir kelime bulamıyorum. Lance haricindeki tüm takımın Space Jam’deki gibi yetenekleri alınmıştı sanki. Takımdaki tüm ahenk gitmiş özellikle hücumda işleyen tek şey Lance Stephenson’ın çılgınlığı kalmıştı. Fakat Doğu Konferansı’nın içler acısı hali onları yine de Doğu birincisi yapmış ve playoff’ta Doğu Konferansı finaline kadar çıkmışlardı. Peki ne oldu da Pacers çöktü? En önemli sebep takım içindeki kavgalar olarak gözüküyor. Lance Stephenson’ın saha içinde bazen işe yarayan çılgın karakteri saha dışında takımına zarar getirebiliyor.

Gidenler

Lance Stephenson: Geçen sezon takımın hücum anlamında her şeyiydi. Nispeten potaya gidebilen tek kısa olması kısıtlı Pacers hücumunda çok değerliydi ancak gerek kontrat sıkıntısı gerekse takım içinde yaşadığı sıkıntılar onu ayrılığa itti. Yeri doldurulmuş gibi durmuyor.

Gelenler:

C.J. Miles:  Forvet rotasyonunda Paul George’un yokluğunu aratmaması imkansız. Pacers’ın sezonunun zor geçeceğine delalet.

Rodney Stuckey: Kağıt üzerinde Lance Stephenson’ın yerine geldi ancak istikrarsız performansının Indiana’ya ne vereceği meçhul.

Damjan Rudez ve Chris Singleton da bu yaz kadroya katılan diğer isimler oldular.

Indiana’nın önündeki en büyük sorun tabii ki Paul George’un yaşadığı muhtemelen sezonu kapatmasına yol açan korkunç sakatlık. Muhtemelen dedim çünkü George bu sezon birkaç maç oynayacağını düşünüyor hatta şu günlerde antrenmanlarda jump shot atmaya başladığı yönünde haberler var.

George’un yanı sıra Stephenson’ın enerjisini de çok arayacak Pacers. Taraftarları için zor bir sezon olacağını tahmin etmek zor değil. Bunun yanı sıra David West’in yaşlanmış olması, Roy Hibbert’ın belirsiz performansı ve Frank Vogel’ın bir koç olarak gelişip gelişemeyeceği de Larry Bird’ün başını bir hayli ağrıtacak gibi görünüyor.  Sezona kötü bir başlangıç yapmaları durumunda Bird’ün Hibbert’ı takas pazarlıklarında kullanacağı haberleri de çıkmaya başladı.

Pacers’ı izlemek için belki de tek sebep ‘acaba ne yapacaklar?’ diye düşünmek olabilir. Bir 10 dakikadır başka bir sebep arıyorum bu yazıya koymak için ancak bulamadım.

Ne Yaparlar?

O eski hallerinden eser yok şimdi. Doğu Konferansı’nın hala düzelmeyen içler acısı halinden ötürü playoff yapmaları olası ancak 35 galibiyetin üstüne çıkmaları büyük sürpriz olur.

Alper Tortop

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler