2014-2015 NBA Sezonu İncelemeleri: Houston Rockets

Houston Rockets Media Day

Geçtiğimiz sezona Dwight Howard’la başlayan Rockets Harden-Howard ikilisinin yarattığı heyecan ve beklentiyle sezona başladı. Sezon içindeki başarıları da nereden baktığınıza göre değişiklik gösteriyor. 54 galibiyet aldıkları sezonu Batı dördüncüsü olarak bitirdiler ancak playoff ilk turunda acı bir finalle sonlanan seride Portland’a mağlup oldular. Bunun haricinde Howard ve Harden’ın iyi bir ikili olup olmadığı da tartışılır hale geldi. Her ne kadar ikisi de sahada olduğunda fena gözükmeseler de sanki birlikte değil de birbirleri ardında oynuyor gibiydiler. Bu durum da takımın sahaya bir kimlik koymasını engelledi.

Gidenler

Omer Aşık, Jeremy Lin Chandler Parsons, Omri Casspi ve Jordan Hamilton.

Gelenler

Trevor ArizaJason Terry, çaylaklar  Clint Capela ve  Nick Johnson, Ish Smith, Jeff AdrienJoey Dorsey ve Kostas Papanikolaou.

Gelenlere ve gidenlere baktığımızda bu sezon bench derinliği önemli bir darbe almış gibi görünüyor. Avrupa’dan yakından tanıdığımız Dorsey ve K-Pap’ın NBA performansları bench derinliği için Rockets’a yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra Dünya Kupasında iyi bir görüntü çizen Motiejunas da Rockets benchi için olumlu.

Bunların yanı sıra geçtiğimiz sezon en büyük problemleri olan savunmayı ne seviyeye çekecekleri de Rockets’ın başarısını etkileyecek en önemli faktör olarak göze çarpıyor. Bu savunma sıkıntısının akıllara getirdiği bir diğer soru da Kevin McHale’in Rockets için uygun bir koç olup olmadığı. Her ne kadar NBA camiasında saygı duyulan bir koç olsa da McHale’in Rockets’ı ne kadar ileriye taşıyabileceği meçhul. Eğer sezon içerisinde beklentileri karşılayamaz ise Rockets’ta bir koç değişikliği görme ihtimalimiz yüksek.

İki süperstarı olan bir takımı izlemek için başka bir neden aramak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama eğer Harden-Howard ikilisini izlemek size yetmiyor ise tempolu ve hızlı basketbolu sevmek de Rockets’ı izlenir kılabilir.

Ne Yaparlar?

50 galibiyetin üzerine çıkmalarını bekliyorum fakat bu derece onlara ancak playoffa 6 veya 7. Sıradan girmeleri demek. Bu durumda da playoff  ilk turunda elenmeleri sürpriz olmaz.

Alper Tortop

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler