1998 doğumlu Sinan Sağlam, NCAA yolcusu!

10398433_887427641370358_5825047465939119227_n

Genç Türk oyuncuların NCAA ilgisi artarak devam ediyor. Bu sezon Darüşşafaka Doğuş forması giyen ve performansıyla dikkatleri üzerine çeken Sinan Sağlam, gelecek hafta UC-Irvine okulunu ziyaret edecek.

1998 jenerasyonunun ülkemizdeki en önemli isimlerinden olan Sinan Sağlam, bu sezon Darüşşafaka Doğuş forması ile önemli işler yaptı. Sezon içerisinde takımının İstanbul üçüncüsü olarak Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılmasında önemli bir paya sahip olan Sinan Sağlam, İzmir’deki şampiyonada iyi işler yapmıştı. Ayrıca Sinan, U18 Milli Takımımız ile birlikte Albert Schweitzer Turnuvası’nda da forma giydi. Sezon içerisinde de zaman zaman NCAA gitmek istediğini belirten 1998 doğumlu forvet, gelecek hafta bir okulu ziyaret edecek. Sinan Sağlam, Division 1 ekiplerinden olan UC Irvine’yi ziyaret etmek için gelecek hafta Amerika’da olacak. Hatırlayacağınız üzere Fenerbahçe forması giyen Ömer Faruk Yurtseven, Türk Telekom’da bu sezon iyi işler yapan Deniz Çelen gibi isimler de tercihlerini NCAA’den yana kullanmışlardı.

Sinan Sağlam, İzmir’de düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 7.8 sayı-6.6 ribaund-3.0 asist-1.0 top çalma ve 1.6 blok ortalamaları tutturmuştu.

2 YORUMLAR

  1. Sviatoslav Mykhailiuk örneği gibi bir örnek de var maalesef. Amerika koşulsuz şans gibi bir durumu yok yani. Amerika’ya gitmeden Mykhailiuk, Furkan Korkmaz ın önündeydi. Şimdi esamesi bile okunmuyor. Korkuyorum giden oyuncular Engin Atsür gibi döndüğünde uyum sağlayana kadar 30 olmazlar. Hala genç gibi hissediyorum ben Engin’i. + yıl çok uzun bir süre basketbol için. Tabi ki üniversite, eğitim önemli ama döndüğünde gelip basketbol oynayacaksan 40 ına kadar, bence bu yolda kariyer çizmelisin. Sinan örneğinde ise denk geldiğim maçlarında gerçekten çok beğendiğim bir oyuncu. Hatta atletizmi ve saha görüşü ile fark yarattı benim gözümde. Sıkıntı bu stili oradaki oyuncular arasında da fark yaratabilecek mi?

    • Bir de hedefi Nba olan ya da gerçek anlamda Eğitim için gidenlere kimsenin bir şey diyemeyeceğini düşünüyorum. Umarım giden her oyuncumuz üstüne koyarak değerli parçalar halinde geri dönerler çückü onları amerika’ya gönderen buradaki sistem de çok sıkıntı var. Kim inanır ki bu Darüşşafaka da Sinan’ın oynama ihtimaline. Ben burada çelişiyorken oyuncuların vay haline.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler