Hırvatlar Zor Kurtuldu

blatche_zoric_hirvatistan_filipin

FIBA 2014’ün açılış maçlarından Hırvatistan-Filipinler karşılaşması hepimizin ağzını sulandırır bir şekilde, turnuvanın ne kadar zevkli olabileceğini gözler önüne serdi. Maça hızlı bir şekilde başlayan ve ilk çeyreği 23-9 önde giren Hırvatlar için kolay bir maç olacakmış gibi gözüküyordu. Ancak ikinci çeyreğin sonunda 7-0’lık bir seri yakalayan Filipinler, maçın içine kendilerini sokmayı başardı.

İkinci yarıda ise NBA yıldızı Andray Blatche’ın şahsi şovu vardı! NBA’de yapma izni olmayan her türlü hareketi bu turnuvada yapabileceğini gösteren Blatche, top getirmekten üçlük atmaya kadar her şeyi yaptı ve takımının son çeyrekte öne geçmesinde kilit rol oynadı. Maçın sonunda 71-71 eşitlikle son 30 saniyeye girilirken, Dario Saric Hırvatistan adına turnikesinden yararlanamadıktan sonra Filipinler’de son hücumu kullanamadı ve maç uzatmaya gitti.

Yavaş başlayan uzatma periyotunda ise Hırvatistan’ın ilk 4 sayısına, Blatche bulduğu 4 sayıyla cevap verdi ve maçın bitimine 1 dakika kala durum 75-75 oldu. 40 Saniye kala çizgiye giden taze Nets’li Bogdanovic takımını tekrar 2 sayıyla öne taşımayı başardı. Bir sonraki hücumdan boş dönen Filipinler, Bogdanovic’e tekrar faul yaptı ve maç 79-75’e geldi. Maçın bitimine 7.6 saniye kala sahneye çıkan yine Andray Blatche oldu, el üzerinden inanılmaz bir üçlük yollayan oyuncu farkı 1’e indirerek takımının ümitlerini canlı tutmayı başardı. Bitime 7 saniye kala faul çizgisine giden isim bu kez Damjan Rudez oldu, Hırvat oyuncu 2’de 2 atarak farkı tekrar 3’e çıkardı. Son pozisyonda William’ın üçlük denemesinde Filipinler’in faul itirazı olsa da hakemler oralı olmadı ve Hırvatistan ilk maçı 81-78 kazanmayı başardı.

Maçın en skoreri 28 sayı, 12 ribaunt ile harika bir performans ortaya koyan Andray Blatche olurken, Hırvatistan adına Bojan Bogdanovic 26 sayıyla en etkili isim oldu.

Hırvatistan, Filipinler ve Blatche incelemeleri için dergimize ulaşabilirsiniz.

 

Ekran Resmi 2014-08-30 15.39.55

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler