2000 doğumlu Serkan Aydın, BSL’deki ilk maçına çıktı!

Screenshot_2017-01-22-22-59-55
Galatasaray Odeabank
, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 15. haftasında bugün Demir İnşaat Büyükçekmece ile kozlarını paylaştı. İlk yarıda çok rahat bir oyun oynayan Sarı-Kırmızı ekip, sahadan 90-71 galip ayrıldı ve ligdeki 9. galibiyetini aldı.

Galatasaray Odeabank, Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında maça fırtına gibi başladı ve ilk çeyreği 22-14 önde tamamladı. İkinci çeyrek ile birlikte de hücumdaki etkinliğini devam ettiren Galatasaray, soyunma odasına çift haneli farklarla önde gitti. Muazzam bir ilk yarının ardından Sarı-Kırmızılı ekip, ikinci yarıda da oyuna hükmeden taraf oldu ve sahadan 90-71 galip ayrılmayı başardı.

Sarı-Kırmızılı ekip güçlü rakibini devirirken de maçın sonuna doğru çok güzel bir olay yaşandı. Galatasaray altyapısından yetişen 2000 doğumlu Serkan Aydın, A Takım ile ilk kez bir maça çıktı ve ilk sürelerini aldı. Gelişime açık fiziği ile Galatasaray altyapısının şu an itibariyle önemli isimlerinden olan Serkan Aydın, yaklaşık 2 dakika sahada kaldı. Sahada kaldığı iki dakika içerisinde de bir şut denedi ve onda da isabeti bulamadı. Umarım Serkan Aydın gelişimini tamamlar ve A Takım kadrosunda uzun yıllar yer alır.

Serkan Aydın, geçtiğimiz yıl Samsun’da düzenlenen TBF Uluslararası U16 Turnuvası‘nda Yıldız Milli Takımımız ile birlikte mücadele etmişti. Ayrıca Yıldızlar Avrupa Şampiyonası hazırlık sürecinde de genç oyuncu, Yıldız Milli Takım’da yer aldı.

1 Yorum

  1. Yerli oyuncular süre bulamıyor diye dert yanmamıza bir çözüm de daha çok oyuncu yetiştirmek. Daha çok genç yeteneğe, süre bulamasalar, beklediğimiz üst seviyeye gelemeseler bile şans vermek.
    Örneğin 4 EL takımımız katkı aldıkları 1-2 yerli oyuncu dışında, diğer tüm yerli kadroyu gönderse, onların yerine altyapılarından güvendikleri 99-00 jenerasyonundan genç isimler ile kursalar, yerliler süre bulamıyor diye bir derdimiz olmaz. Bunun için biraz daha dikkatli ve özenli çalışıp, altyapılara ciddi yatırım yapmak gerek.
    Barış, Fener’de süre bulamayabilir ancak Karşıyaka’da 19dk ile oynuyordu. Ender, Daçka’ da süre bulması zor belki ama ligin alt sıralarında ki takımlar da çok rahat süre bulabilir.
    Daha çok genç isim, daha çok şans verilmeli bu gençlere..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler