2017’de Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak olan Avrupa Basketbol Şampiyonası’na daha önce yapıp kazandığı Bosna Hersek maçıyla birlikte garantileyen Türkiye grup elemeleri son maçında Romanya ile karşı karşıya gelirken maçtan da 64-54 galip ayrılmayı başardı.
Ankara Spor Salonu’nda oynanan maça Romanya, Walker’ın üst üste bulduğu sayılar ile 4-0 önde başlarken Milliler Olcay Çakır’ın sayıları ile 6-0’lık seri yakaladı ve 6-4 öne geçti. Bu dakikanın ardından takımlar karşılıklı sayılar bularak ilerlerken Türkiye, Pelin Bilgiç ve Ayşegül Günay’ın sayıları ile ilk çeyreği 17-16 önde kapattı.
İkinci çeyreğe takımlar karşılıklı isabetsiz atışlar ile başlarken Ay-Yıldızlı ekip Tilbe Şenyürek’in sayıları ile skorda 24-20 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında Romanya Gabriela Marginean’ın sayıları ile oyuna tutunmaya çalışırken Türkiye ise Pelin Bilgiç’in üç sayılık basketi ile farkı 5 sayıya kadar çıkardı. (29-24) Son bölümde Pelin’in üç sayılık basketi ile farkı 7 sayıya çıkartan Milliler ilk yarıyı 34-27 üstün kapattı.
![@TBForgtr](https://trendbasket.net/wp-content/uploads/Ekran-Resmi-2016-11-23-20.24.58.png)
Üçüncü çeyreğe Romanya Godri Parau’nun önderliğinde takım halinde bulduğu sayılar ile önce farkı kapattı ardından öne geçmeyi başardı. Ancak hemen toparlanan Türkiye Olcay Çakır’dan bulduğu sayılar ile skorda 42-40 öne geçti. İlerleyen dakikalarda deplasman ekibi skorda bir kez daha öne geçerken üçüncü çeyreği de 44-43 önde kapatmayı başardı.
Son çeyreğe Türkiye, Ayşe Cora’nın üç sayılık basketiyle başlarken ardından bulduğu sayılar ile maçın bitimine 6.29 saniye kala farkı 6 sayıya kadar çıkarttı. (51-45) Çeyreğin ilerleyen dakikalarında Tilbe Şenyürek ile farkı arttıran Türkiye maçın bitimine 2 dakika 35 saniye kala farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. (55-45) Son bölümde farkı koruyan Ay-Yıldızlı ekip maçı 64-54 kazanarak Avrupa Şampiyonası’nda grubunu lider tamamladı.