25. Denver Nuggets (2-4)
Sezonun ilk maçında Rockets’a büyük bir sürpriz yapan Nuggets, o maçı çıkartırsak çok da iyi görünmedi. İstikrarlı skor üretmekte zorlanıyorlar, yaratıcılık çaylak Emmanuel Mudiay’ın omuzlarında ve o da şimdilik bir top kaybı makinesi. Mudiay ısındıkça hücum toparlanabilir ama Nuggets’ın bu sezon vasat bir takım olduğu bir gerçek
24. New York Knicks (2-4)
İlk üç maçında Bucks ve Wizards’a karşı galibiyetler alan Knicks, son üç maçından ise boynu bükük ayrıldı. Bu iki maç grubuyla ilgili ilginç bir durum ilk üç maçın bol skorlu, diğer üç maçın ise düşük skorlu geçmesiydi. Knicks’in henüz tam olarak bir kimliğe sahip olmadığının bir işareti olabilir. Çaylak Kristaps Porzingis’in NBA’e beklenenden çok daha hızlı ısınması bu sezon ve gelecek için olumlu.
23. Orlando Magic (2-4)
Magic dört mağlubiyet aldı ama bu mağlubiyetlerin tamamı güçlü takımlara karşı ve yakın maçlarda geldi. Wizards’a bir sayı farkla, Thunder’a üç uzatma sonunda, Bulls’a beş sayı farkla, Rockets’a ise uzatma sonunda kaybettiler. Victor Oladipo henüz şut ritmini bulamasa da oyununu bir üst seviyeye çıkarmaya aday görünüyor. Takımın en etkileyici ismi ise 19.0 sayı ortalamasıyla oynayan Evan Fournier..
22. Charlotte Hornets (2-3)
Sezona zorlu sayılabilecek bir fikstürle başlayan Hornets, ilk üç maçını kaybettikten sonra Bulls ve Mavericks’i yenerek toparlanma sinyalleri verdi. Nicolas Batum’un çok yönlülüğünün takıma yaptığı olumlu etki, Marvin Williams’ın geçen sezona kıyasla çok daha iyi görünen performansı ve Jeremy Lamb’in bench katkısı Hornets için parlak noktalar. Bir savunma takımı olarak bilinmelerine karşın şu ana kadar hücumlarıyla ön plandalar.
21. Dallas Mavericks (2-3)
Kadrosu önemli ölçüde zayıflayan Dallas Mavericks için 100 sayı bariyerinin önemli bir gösterge olduğunu görüyoruz. Kazandıkları iki maçta da rakiplerini 100 sayının altında tutarken kaybettikleri maçlarda bunu başaramadılar. Pota altı savunmaları hayli zayıf, akıcı bir hücum ve dış savunma onların Playoff umutları için anahtarlar.