EuroLeague‘in 22 yıllık başkanı Jordi Bertomeu, verdiği bir röportajda EuroLeague ekiplerini eleştirdi.
Jordi Bertomeu, sona eren 22 yıllık görev süresinin ardından mikrofon başına geçti. Eski başkan, EuroLeague’in geride kalan bu dönemi hakkında 2playbook’a açıklamalarda bulunurken, EuroLeague kulüplerine dair eleştirilerde de bulundu.
Yatırımcıların bütçeye olan katkısını %40 ile sınırlama yönünde bir uygulama düşüncesinde olan ancak kulüplerden destek bulamayan Jordi Bertomeu, bu konu hakkında şunları söyledi:
“Bazı kulüpler ne pahasına olursa olsun kazanmak istiyor. Bunun için de hiçbir sınırlama olmadan oyunculara ulaşabilmeleri gerekiyor; bu da gelirlerine bakmaksızın maliyet oluşturdukları bir tabloyu ortaya çıkarıyor. Sonra da ligin yeterince para vermediğinden şikayet ediyorlar.”
“Bu kısıtlamaların karşılıklı bir fayda olduğunu bilenler de var. Ekonomik kontrolün üretken olması için herkesin birbirine ve organizasyona güvenmesi gerekir. Böyle olmazsa sistem çalışmaz.”
“Kulüpler, her zaman kazanamayacaklarını ve maliyetlerin dengelenmesi gerektiğini anladıklarında denge noktasına ulaşılacak. Bir gelir potansiyeli olduğunu düşünüyorum ancak sadece geleneksel pazarlar ile bu sağlanamaz. Fransa ve Almanya’dan elde edilen gelir 1 milyon euro civarı. Zengin pazarların EuroLeague ekosistemine dahil edilmesi gerekiyor.”
EuroLeague’de yeni yönetimin Birleşik Arap Emirlikleriyle ekonomik iş birliği yapmak için bağlantı halinde olması hakkında ise Jordi Bertomeu, şöyle konuştu:
“Bir olasılık var ancak korku da var. Ve korkmanız da gerekiyor.”
Bertomeu son olarak, EuroLeague’in geleceği konusunda iyimser olup olmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı.
“Hayır, geçmişte kulüplerin ittifakı olmasaydı bunların hiçbiri yapılamazdı. Güven duygusu yoksa hiçbir şey yapamazsın. Yıllardır birlikte çalışıyorlar ve bir şey inşa etmişler. Bu bilgi ve deneyimin burada noktalanmasını istemem.”