U17 Dünya Şampiyonası finaline yaklaşık yedi saat kaldı. Heyecanımız artık üst seviyede. Milliler, grupların ardından sırasıyla Mali, Kanada ve İspanya‘yı devirdi ve adını finale yazdırdı. Özellikle de Kanada ve İspanya karşılaşmaları gerçekten olağanüstüydü. Sahaya çok iyi bir şekilde karakter koyduk ve maçlardan galibiyet ile ayrılmayı başardık. Finaldeki rakibimiz de Amerika Birleşik Devletleri. ABD takımı finale kadar çok rahat bir biçimde geldi. Önlerine gelen tüm takımları adeta süpürdüler. Bugün de farklı bir galibiyet için mücadele edeceklerdir fakat ben kolayca pes edeceğimizi düşünmüyorum. İyi bir takım olduk ve sonuna kadar savaşacağız. Takımda keyifler de yerinde ve herkes finale odaklanmış durumda. Evet, şansımız oldukça zor. Aşağıda da sizler için birkaç istatistik hazırladım. Oraya baktığınızda da iki takım arasındaki farklar ortaya çıkıyor aslında. Ancak biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buna eminim. Umarım işler de bizim istediğimiz gibi gider. Haydi o halde şu istatistiklere bir göz atalım…
– Amerika Birleşik Devletleri turnuva genelinde rakiplerine ortalama olarak 45.3 sayı fark attı. Bizim ise bir ABD mağlubiyetimiz var ve kazandığımız karşılaşmalarda rakiplerimize 10.2 sayı fark atabildik.
– Amerika Birleşik Devletleri bizimle oynanan ilk tur karşılaşması haricinde rakiplerine tamı tamına 50.8 sayı fark attı.
– Turnuva başında ribaundlarda sıkıntı yaşasak da çeyrek final itibariyle bu konuda aşama kat ettik ve oynadığımız 6 karşılaşmada maç başına 57.5 ribaund aldık. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise bu rakam 58.5.
– Turnuvanın finaline yükseldik ama faul çizgisine baktığımız zaman turnuvanın en kötü takımıyız. 🙂 Maç başına kullandığımız serbest atışlarda %49.8 gibi çok düşük bir yüzde yakaladık. Amerika Birleşik Devletleri ise %65.6 ile faul atıyor.
– Top kayıplarında turnuva boyunca sıkıntılar yaşadık, ancak İspanya karşılaşmasında bu konu da biraz daha iyi durumdaydık. Fakat turnuva genelinde maç başına 20.7 top kaybı yapıyoruz ki bu oran fazlasıyla yüksek. ABD takımı ise maç başına 17 top kaybediyor.
– Üç sayı çizgisinin gerisinden %23.6 ile mücadele ediyoruz ve maç başına 18.3 üçlük deniyoruz. Amerika takımının ise %32.8‘lik bir isabet oranı var ve maç başına 19.8 üçlük deniyorlar.
– ABD takımının en skorer oyuncusu Collin Sexton. Sexton, 17.2 sayı ortalaması tutturdu. Biz de ise en skorer oyuncu Onuralp Bitim. Bitim’in ortalaması ise 12.8.
– ABD maç başına 13.8 top çalıyor ve çaldıkları toplarla tempoyu fazlasıyla arttırıyorlar. Millilerimiz ise maç başına 10.8 top çalıyor.
– ABD takımı rotasyonunu sonuna kadar kullanıyor. Takımda en az süre alan oyuncu 15 numaralı formasıyla Austin Wiley. Wiley, 6 maçta ortalama olarak 12 dakika sahada kaldı. Millilerimizde ise sakat olan Enis Sipahi‘yi saymazsak en az sahada kalan oyuncu Leon Harun Apaydın. Maç başına 10.5 dakika.
– Amerika Birleşik Devletleri’nin iki uzun oyuncusu olan Wendell Carter ve Austin Wiley maç başına toplamda 7 hücum ribaundu alıyor. Bizim iki uzunumuz Ahmet Can Duran ve Ragıp Berke Atar rakiplerine oranla bu konuda daha iyi durumdalar ve maç başına 8.7 hücum ribaundu çekiyorlar.
– Ahmet Can Duran, İspanyol Sergi Martinez ile birlikte turnuvanın en çok ribaund alan ikinci oyuncusu konumunda. Ahmet Can, maç başına 12.5 ribaund alıyor. Berke Atar’ın ortalaması ise 8.8. Amerika cephesinde ise ribaund alanındaki lider oyuncu Wendell Carter. Carter, maç başına 7.3 ribaund çekiyor.