Genç Millilerimizin rakibi Japonya! | #AST2016’da günün programı

Albert Schweitzer Turnuvası’nda bugün son grup karşılaşmaları oynanacak. Genç Millilerimiz de bugün sahaya çıkacak ve rakibimiz Japonya olacak.

Turnuvaya Arjantin galibiyetiyle istediği başlangıcı yaparak başlayan Genç Milli Takımımız, daha sonrasında Sırbistan ve Almanya’ya farklı mağlup olmuştu. Dün de gruptaki dördüncü karşılaşmasına çıkan Gençler, Avustralya karşısında da sahadan istemediği bir mağlubiyet ile ayrıldı ve grubu ilk iki sırada bitirme şansını kaybetti. Bugünkü  rakibimiz ise Japonya olacak. Bu maçın da bizim için önemi çok büyük. Çünkü A Grubu’nda yer alan Onur Çetin’in öğrencileri, şu anda sadece bir galibiyette ve grupta dördüncü sırada. Eğer Japonya karşısında da sahadan mağlubiyet ile ayrılırsak; 9-12 klasman karşılaşmaları oynayacağız. Önemli eksiklerle geldiğimiz bu turnuvada 9-12 klasman grubunda oynamak, bizim için hiç de olmayacaktır. Japonya karşısında alacağımız bir galibiyet, takımın motivasyonunu da olumlu yönde etkileyecektir.

Ce0L1rMWQAIOWzf
@TBForgtr

Türkiye saatiyle 18:45’te başlayacak olan maçta, anahtar oyuncularımızın vereceği katkılar çok önemli olacak. İstanbul’dan dönen ve tekrar takıma katılan Ömer Utku Al’ın direksiyonun başına geçmesi bizim adımıza önemli. Ayrıca bugüne kadar bir türlü istenilen katkıları sahaya yansıtamayan Ahmet Can Duran ve Erkin Şenel ikilisine de önemli görevler düşecektir. Ömer Faruk Yurtseven’in yokluğunda zaman zaman iyi işler yapan Görkem Doğan’dan da alacağımız sayı ve ribaund katkıları, bugünkü maçın bir diğer önemli noktası olacak. Kenardan gelecek oyuncularımızla da oyunu açtığımız takdirde, çok rahat bir şekilde sahadan galibiyet ile ayrılacağımızı düşünüyorum.  Ömer Faruk Yurtseven’in yokluğu bizi çok kötü etkiledi. Buna yüzde 100 katılıyorum. Ancak Samsun’da düzenlenecek olan Gençler Avrupa Şampiyonası öncesi rakiplerimize bir mesaj vermemiz gerekiyor. Bu mesajı ilk üç maçta veremedik. Umarım oynayacağımız son üç maçta ‘’Biz de buradayız!’’ mesajını vermeyi başarırız.

Günün diğer maçlarına gelecek olursak; B Grubu’nda grup liderliği karşılaşmasının oynanacağını görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’ni saf dışı bırakmayı başaran İtalya ve Fransa, grup liderliği için saat 18:45’te kozlarını paylaşacak. Andrea Capobianco’nun İtalya’sı, buraya kadar çok kararlı bir şekilde geldi. Amerika Birleşik Devletleri’ni 25 sayı farkla yenmeyi başaran İtalya, Lorenzo Penna, Lorenzo Bucarelli, Davide Moretti ve Isacca Lovisotto dörtlüsünden net katkılar almayı başardı. Fransa takımı ise Bathiste Tchouaffe ve Adam Amani Mokoka ikilisinin üstün gayretleriyle dörtte dört yaptı. Özellikle Mokoka, çıktığı üç karşılaşmada yaklaşık %73 ile şut attı ve takımına çok önemli katkılar sağladı. Bu maçın galibi grubu lider tamamlayacak ve bir aksilik olmazsa yarı finalde Almanya ile kozlarını paylaşacak. Grubunun ikincisi ise, bu turnuvanın en formda takımlarından biri olan Sırbistan’ın karşısına çıkacak. İşte Mannheim’da günün programı ve gruplarda oluşan puan durumu:

Geri1 of 2

Genç Millilerimizin rakibi Japonya! | #AST2016’da günün programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler