Darüşşafaka Doğuş, Panathinaikos’u ağırlıyor! I Maç önü notları #DDIPAO

Turkish Airlines Euroleague’de temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş, evinde Yunan devi Panathinaikos’u konuk edecek.

20.30‘da başlayacak olan bu maçı Lig TV 3 canlı yayınlayacak. Geçtiğimiz hafta aldığı yenilgiyle gruptan çıkma şansı kalmayan Darüşşafaka Doğuş, prestij için verdiği mücadele bir yana bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes için de mücadele edecek. İlk kez mücadele ettiği Euroleague’de yüksek bütçesine rağmen istenilen performansı sergileyemeyen Darüşşafaka Doğuş, zor da olsa Top 16’ya kalmayı başardı. Top 16’ya çok kötü başlayan Daçka, gruptaki ilk beş maçını kaybetti. Kızılyıldız maçıyla ilk galibiyetini alan Darüşşafaka Doğuş, dört maçta üç galibiyet alarak gruptan çıkmak adına ümitlense de diğer iki Türk takımı Anadolu Efes ve Fenerbahçe’ye karşı arka arkaya aldığı iki yenilgiyle gruptan çıkma şansını kaybetti. Geriye kalan on bir hafta üç galibiyet sekiz yenilgi alan Darüşşafaka Doğuş, grupta altıncı sırada yer alıyor. 

Sezona Sasha Djordjevic yönetiminde yeni bir yapılanmayla başlayan Panathinaikos, beklentilerin aşağısında bir performansla sezona başladı. Normal sezon gruplarında kötü bir performans sergileyen Panathinaikos, Top 16’ya da kötü başladı. İlk dört maçta sadece bir galibiyet alan Panathinaikos, sezonun devamında yapılan transferlerle birlikte toparlandı ve yükselişe geçti. Grupta son yedi maçında sadece Kızılyıldız’a kaybeden Panathinaikos, toplamda da yedi galibiyet dört yenilgiyle grupta averajla dördüncü sırada yer alıyor.  Efes ile arasında iki maç fark bulunan Panathinaikos, son hafta Efes deplasmanına bu farkla gitmeye çalışırken, bir yandan da grupta olası bir ikinci sıra için Kızılyıldız ve Lokomotiv Kuban’ın hata yapmasını bekliyor.

Bu sezon Euroleague’de evinde on maça çıkan Darüşşafaka Doğuş, dört galibiyet altı yenilgi alırken, Top 16 da ise iki galibiyet üç yenilgi aldı. Temsilcimiz, Top 16 da evinde Unicaja Malaga ve Kızılyıldız’ı mağlup etmeyi başardı. Euroleague’de bu sezon deplasmanda on maça çıkan Panathinaikos ise dört galibiyet altı yenilgi alırken, Top 16 da ise beş maçta iki galibiyet aldı. Yunan temsilcisi, grupta deplasmanda aldığı iki galibiyeti de Unicaja Malaga ve Cedevita Zagreb karşısında aldı.

Bu iki takım daha önce bir kez karşılaşırken, o maçı da Panathinaikos kazandı. Grupta oynanan ilk maçta Panathinaikos, evinde Darüşşşafaka Doğuş’u 82-79 mağlup etti.

Panathinaikos

Miroslav Raduljica 17 sayı-8 ribaunt
Nick Calathes 14 sayı-9 asist-4 ribaunt
Vladimir Jankovic 12 sayı

Darüşşafaka Doğuş

Jamon Gordon 26 sayı-5 ribaunt-3 asist
Luke Harangody 18 sayı-5 ribaunt
Semih Erden 11 sayı-4 ribaunt

İki Takımın İstatistikleri

kad

Darüşşafaka Doğuş Koçu Oktay Mahmuti: Euroleague Top 16’da gruptan çıkma ihtimalimiz kalmadı. Ama bu mücadeleyi bırakacağımız anlamına gelmiyor. Bu hafta son derece tecrübeli bir takım olan Panathinaikos’la oynuyoruz. Onların iddiası sürüyor. Biz de muhakkak ki sahaya en iyimizi ortaya koymak için çıkacağız. Atina’daki ilk maçı son dakika içinde kaybetmiştik. Bu sefer maçın sonunu daha iyi oynayıp kazanmak istiyoruz.

Panathinaikos Koçu Sasha Djordjevic: Rakibimizin derecesine bakmıyoruz (3-8) çünkü bir şey ifade etmiyor. Darüşşafaka oynadığı tüm maçlarda savaştı. İyi ve tecrübeli bir takıma sahipler. Onlara saygı duyuyoruz. Galibiyet için iyi bir maç çıkarmalıyız. Bu maç bizim açımızdan çok önemli. Eğer kazanırsak, play-off yolunda önemli bir adım atmış olacağız.

Darüşşafaka Doğuş (3-8)

Sakat yok.

– Avrupa Kupalarında 103. maçını geride bırakan Daçka, bugüne kadar 48 galibiyet 55 yenilgi aldı.
Semir Erden, üç blok daha yaparsa Euroelague’de yüzüncü bloğunu yapmış olacak.
Marcus Slaughter, dört top çalma daha yaparsa Euroleague’de yüzüncü top çalmasını yapmış olacak.
Manuchar Markoishvilli, iki top çalma daha yaparsa Euroleague’de yüzüncü top çalmasını yapmış olacak.
– Euroleague’de son on maçta en az bir top çalan Jamon Gordon, Euroleague’de tüm zamanlarda 213 blokla onuncu sırada yer alıyor. Gordon, üç top daha çalarsa sekizinci sırada yer alan Jonas Maciulis ve Trajan Langdon’ı yakalayacak.

Panathinaikos (7-4)

– Vladimir Jankovic (Sakat, bu maçta yok)
– Ognjen Kuzmic (Sakat, bu maçta yok)
– Lefteris Bochoridis (Koç kararıyla Yunanistan’da kaldı)

– Son on yedi maçta en az bir top çalan Nick Calathes, Euroleague’de 2.1 top çalma ortalamasıyla zirvede yer alıyor.
– Euroleague kariyerinde 2,442 sayı atan Dimitris Diamantidis, üç sayı daha atarsa tüm zamanlarda 6. sırada yer alan Nikola Vujcic’i geçecek.
Antonis Fotsis, beş blok daha yaparsa Euroleague’de yüzüncü bloğunu yapmış olacak.
James Gist, 5 blok daha yaparsa Euroleague’de yüzüncü bloğunu yapmış olacak.
Marquez Haynes, Euroleague’de bu sezon kullandığı son on üç faul atışını isabete çevirdi.
Elliot Williams, Euroleague’de bu sezon kullandığı son on bir faul atışını isabete çevirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler