San Antonio Spurs, Golden State Warriors’tan rövanşı aldı I Maçın özeti

NBA’de bu sezonun en iyi iki takımı olan San Antonio Spurs ve Golden State Warriors, dün gece San Antonio Spurs’un evi AT&T Center’da karşı karşıya geldi. 

Maç öncesi, bu sezon ilk karşılaştıkları maçta Warriors’a deplasmanda 30 sayı farkla kaybeden Spurs’un bu maçta göstereceği performans çok merak edilirken, evinde son kırk üç maçı kazanan Spurs’un Warriors gibi güçlü bir takım karşısında bu seriyi devam ettirip ettiremeyeceği de bir başka merak konusuydu.

Bu beklentilerin altında maç öncesi Warriors’ta beklenmedik bir durum oluşurken, takımın pivotu Andrew Bogut sakatlığı sebebiyle bu maçta süre alamadı. Yedek pivot Festus Ezeli’nin de sakat olması sebebiyle Warriors maça oldukça kısa bir beşle başladı. 2.01 boyundaki Draymond Green’i 5 numaraya çeken Warriors, 4 numarada ise Harrison Barnes ile başladı. Spurs tarafında ise Tim Duncan ilk beş başlamazken, Boris Diaw 4 numara, Aldridge ise 5 numara da maça ilk beş başladı.

Maç oldukça yavaş bir tempoda başlarken, Spurs’un sert savunmasıyla Warriors’ın meşhur hızlı hücumlarına engel olmayı başardı. Hücumda sürekli alçak post a Diaw’ı kullanan Spurs, oyunda üstünlük kurarken, kısa oyuncularının skora çok etki edememesi yüzünden farkı sadece altı sayı (17-11) açabildi. Periyotun sonunda bench oyuncuların oyuna dahil olmasıyla birlikte Warriors, hücumda toparlanırken, Green’in bire birlerinden buldukları sayılarla Warriors, 7-0 ‘lık bir seri yakaladı ve ilk çeyreği 18-17 önde kapattı.

2. çeyreğin başı iki takımında karşılıkları sayılarıyla geçerken Spurs, hücumda beklediği kısa skoreri Kawhi Leonard ve Danny Green ile buldu. Karşısındaki oyuncularla sürekli eşleşme problemi yaratan Leonard, bu bölümde bulduğu arka arkaya sayılarla Spurs’u bir anda öne taşırken, Danny Green ise hem Stephen Curry’e yaptığı mükemmel savunma hemde attığı ceza şutlarıyla önemli bir fark yarattı. Savunmadaki sertliğini iyice artıran Spurs, ilk yarıyı da 43-37 önde kapattı. Oyunun temposunun artmasına hiç izin vermeyen Spurs, Stephen Curry ve Klay Thomspon ikilisini çok iyi savunurken, ligin en iyi üçlük isabet yüzdesine sahip olan Warriors, ilk yarıda 1-13 üçlük isabetiyle oynadı. 37 sayıyla bu sezon ilk yarıdaki en kötü hücum performansını sergileyen Warriors, Steve Kerr dönemindeki en kötü performansını da sergilemiş oldu.

3. çeyrekte Draymond Green önderliğinde toparlanan Warriors, beklediği üç sayılık atışları bulmaya başladı. Bu çeyrekte altı üçlük isabeti bulan Warriors, hücumdaki sorununu çözerken, maça tekrar ortak oldu. 3. çeyrekte çok fazla top kaybı yapan Spurs, hücumda sayı bulmakta zorlanırken, özellikle çeyreğin 2. bölümünde sadece LaMarcus Aldridge’in hücum ribauntlarından sayı çıkartabildi. Hücumda Spurs’u kitleyen Warriors, çeyreğin sonunda rakibini yakaladı ve üçüncü çeyrek 65-65 eşitlikle sonuçlandı.

Maçın son çeyreğinde Spurs, hücumdaki sorununu çözmek adına yine Diaw’a dönerken, gelen ikili sıkıştırmalar Fransız oyuncunun pas dağıtımı yapmasına engel olunca Spurs yine hücumda tıkandı. Bu bölümde sürpriz üç sayılık atışlarla Warriors öne geçerken, maçın rüzgarını değiştiren oyuncu Danny Green oldu. Bulduğu yedi sayı ve bir blokla maçın ritmini tekrardan Spurs’e çeviren Green, son 3.5 dakikada takımını üç sayı öne geçirdi.  Hücumda sayıları bulunca savunmada vidaları iyice çıkan Spurs, Curry’nin sahneye çıkmasına izin vermezken, kalan bölümde Warriors’ın sadece iki sayı atmasına izin verdi. LaMarcus Aldridge ile pota altını iyice domine eden Spurs, maçı da 87-79 kazanarak ilk maçtaki mağlubiyetin rövanşını almış oldu.

Bu iki takım bu sonuçla bu sezon kendi aralarında oynadıkları maçlarda 1-1 olurken, 3. maç 7 Nisan’da Warriors’ın evinde oynayacak.

Bu galibiyetle arkaya arkaya 6. galibiyetini alan Spurs, içeride 35-0 toplamda 59-10 olurken, evindeki galibiyet serisini de toplamda kırk dört maça çıkardı.

7 maç sonra kaybeden Warriors ise dışarıda 30-7 toplamda 62-7 olurken, 1997’den beri Spurs deplasmanında kazanamama alışkanlığını devam ettirdi.

Bu sezon 100 sayının altında kaldığı 6. maçında 5. yenilgisini alan Warriors, NBA’de derece olarak ilk on da yer alan takımlara karşı da yirminci maçında ilk kez kaybetti. 79 sayıda kalan Warriors, NBA’de 183 maç sonra bir maçta 80 sayının altında kaldı.

Spurs’te 11-25 saha içiyle oynayan LaMarcus Aldridge 26 sayı-13 ribauntla maçın en skoreri olurken, Kawhi Leonard 18 sayı-14 ribaunt-4 asist, Boris Diaw 14 sayı-8 ribaunt, Danny Green 10 sayı-4 ribaunt-3 blok ve Tony Parker 6 sayı-6 asistle oynadı. Bench oyuncularından sadece 12 sayı bulan Spurs’te en önemli katkıyı 9 sayı-3 ribauntla Manu Ginobili verdi.

Warriors’ta takımın yıldızı Stephen Curry sezonun en kötü performanslarından birini sergiledi. 1-12 üçlük isabetiyle oynayan Stephen Curry 14 sayı-6 ribaunt-6 asist yaparken, Klay Thompson 15 sayı-5 ribaunt, Draymond Green 11 sayı-9 ribaunt-8 asist, Brandon Rush 10 sayı-3 ribaunt, Harrison Barnes 8 sayı-3 asist ve Leandro Barbosa 9 sayı-4 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 18-17
2. Periyot: 19-26
3. Periyot: 28-22
4. Periyot: 14-22

warspur

https://www.youtube.com/watch?v=FhISNvFlWQA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler