Ülker Arena’da Luigi Datome’nin gecesi| Euroleague’de gecenin özeti

THY Euroleague’de Top 16’nın 9. Hafta heyecanı bugün oynanan nefes kesici karşılaşmalarla sona erdi.

Günün ilk karşılaşması F Grubu’nun sonuncusu Zalgiris Kaunas ile Brose Baskets arasında oynandı. Tek galibiyette kalan ev sahibi ekibin çeyrek finale kalma şansı ne kadar zor olsa da oyununda bu durumdan eser yoktu. İddiasını devam ettirmek istese de başarılı olamayan Alman ekip 75-73 mağlup oldu. Bu sonuçla da Brose Baskets’in sıralamadaki rakibi Olympicacos’ın eline bir şans geçmiş oldu.

Ardından temsilcimiz Fenerbahçe bu sezon karşısında üç kez galibiyet aldığı Kızılyıldız’ı konuk etti. Sarı lacivertli ekip ilk yarıda sezonun en kötü performanslarından birini göstererek taraftarını endişelendirse de Bogdan Bogdanovic ve Luigi Datome faktörüyle 72-65 kazanmasını bildi. Temsilcimiz zirvedeki konumu sağlamlaştırırken Kızılyıldız’ın yenilgesi aynı grupta bulunan temsilcilerimizin de yararına oldu.

Günün, aynı zamanda haftanın, son karşılaşmasında F Grubu’nun güçlü ekibi Laboral Kutxa zorlu Pire deplasmanında yerini aldı. Olympiacos, kendi adına kritik önem taşıyan karşılaşmada oyunu kontrol ederek hata yapmadı ve İspanyol ekibi 82-68 mağlup etti. Bu sonuçla da Yunan ekip çeyrek final mücadelesine tekrardan katılma hakkına sahip olurken İspanyol ekibin ikinci sıradaki konumu da tehlikeye girdi.

Geri1 of 4

Euroleague’de gecenin özeti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler