Dev derbide zafer Fenerbahçe’nin! #BSL

Spor Toto Basketbol Ligi 19. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank’ı Ülker Sports Arena’da konuk etti.

Karşılaşmaya Stephane Lasme ve Blake Schilb’in kaydettiği sayılarla başlayan Galatasaray Odeabank karşısında Fenerbahçe, ilk bölümde yaptığı top kayıpları sebebiyle skorda geri düşmekten kurtulamadı. Nikola Kalinic’in alçak post oyunları üzerinden hücum aksiyonlarını yönlendirmeye çalışan sarı lacivertli ekip, Stephane Lasme’nin kaydettiği basket faulün ardından molaya gitmek zorunda kaldı, Zeljko Obradovic tarafından alınan mola aynı zamanda televizyon molasıydı.

Molanın ardından hem hücumda hem de savunmada daha organize bir görüntü çizen ancak çeyreğin sonunda Blake Schilb ve Göksenin Köksal’ın attığı üç sayılık basketlere engel olamayan Fenerbahçe, ilk on dakikalık bölümü 22-17 geride kapattı.

Galatasaray Basket (@GSBasketbol)
Galatasaray Basket (@GSBasketbol)

İkinci çeyrekte de tıpkı ilk çeyrekteki gibi yüksek üç sayı yüzdesiyle mücadele eden Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe’nin Jan Vesely-Ekpe Udoh ikilisiyle boyalı bölge üstünlüğünü ele geçirmesine izin vermedi. Göksenin Köksal’ın kaydettiği üç sayılık basketin ardından saha kenarındaki seyirciler ile diyaloğa girmesi sonucu teknik faul aldığı bölümde hücum organizasyonu ve set akıcılığı açısından alışkın görüntüsünden uzak kalan sarı lacivertli ekip, aradaki sayı farkını kapatmayı başaramayınca Zeljko Obradovic mola istedi. (26-29)

İlk yarının son bölümünde Luigi Datome’nin üst üste kaydettiği basketlerle skorda öne geçmeyi başaran Fenerbahçe, savunmada da hata yapmayınca soyunma odasına 41-36 önde gitti. İkinci çeyreğin son bölümünde ünlü NBA yıldızı Steve Nash de Ülker Sports Arena’ya gelerek maçı izleyenler arasına katıldı.

Üçüncü çeyreğe gerek hücumda gerekse de savunmada ilk yarıya oranla oldukça organize ve iştahlı başlayan Fenerbahçe, Melih Mahmutoğlu ve Bobby Dixon’ın kaydettiği üç sayılık basketler neticesinde aradaki sayı farkını açarak 52-40 öne geçince Galatasaray Odeabank’ta Ergin Ataman mola almak zorunda kaldı.

Mola dönüşünde Blake Schilb’in üç sayılık basketi ve ve Ekpe Udoh’un yaptığı top kaybı sonrası Sinan Güler’in kaydettiği turnike ile oyunda yeniden dengeyi sağlayan Galatasaray Odeabank, Zeljko Obradovic’e mola aldırdı. Mola sonrası çeyreğin son bölümünde her iki ekip de karşılıklı skor üretirken Chuck Davis hamlesiyle takımı uzatan Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe’nin rüzgarı arkasına alıp oyunu kopma noktasına getirmesine izin vermedi ve final çeyreğine 62-53 sarı lacivertlilerin üstünlüğüyle gidildi.

Galatasaray Basket (@GSBasketbol)
Galatasaray Basket (@GSBasketbol)

Final çeyreğine her iki takım da daha yüksek savunma kararlılığıyla başladı. Bu bölümde Ricky Hickman çembere yaptığı ataklar sonucu skor üreten Fenerbahçe, skoru 66-53’e getirince Ergin Ataman çeyreğin ilk üç buçuk dakikası geride kalmışken oyunun kontrolünü tam anlamıyla kaybetmemek adına mola istedi.

Ergin Ataman’ın molasının ardından hücumda daha üretken olan Galatasaray Odeabank, sayı farkını aynı düzeyde tutmayı başarsa da Fenerbahçe’nin merkez ve forvetten çembere yaptığı hücum aksiyonlarını kısıtlamayı başaramayınca Zeljko Obradovic’in ekibi son üç dakikaya 72-59 önde girdi.

İki ekibin de karşılıklı olarak skor ürettiği bölümde hata yapmayan Fenerbahçe, özellikle ilk yarısı nefesleri kesen mücadeleden 77-68 galip ayrılarak Spor Toto Basketbol Ligi’nde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Salon

Ülker Sports Arena / İstanbul

Hakem üçlüsü

Mehmet Keseratar, Ersan Ergüler, Sinan İşgüder

Bireysel istatistikler

live.tbf.org.tr
live.tbf.org.tr

Şut dağılım göstergesi

live.tbf.org.tr
live.tbf.org.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler