Dusan Ivkovic: “Savunmada önemli hatalarımız oldu”

THY Euroleague Top 16 ikinci hafta karşılaşmalarında Lokomotiv Kuban Krasnodar deplasmanında sahaya çıkan güçlü temsilcimiz Anadolu Efes, karşılaşmanın başından itibaren iyi bir performans sergilese de son saniyedeki avantajı kullanamayarak sahadan 78 – 77 mağlubiyet ile ayrılmak zorunda kaldı.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, savunmada birtakım hatalar yaptıklarını ve yaşanan top kayıplarının beraberinde maçı kaybetmeyi getirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bu akşam heyecanlı bir maç oldu. İkinci ve dördüncü periyotlar haricinde kontrol bizim elimizdeydi; bu periyotlarda potamızda 24 ve 25 sayı gördük. Savunmada kritik hatalar yaptık. Ayrıca son çeyrekte box-out ve ribaundlarda sorun yaşadık, top kayıpları yaptık. Altı sayı ile önde girdiğimiz dördüncü periyot sonunda maçı bir sayı ile kaybettik. Sezon çok uzun. Bu maç Top 16’nın sadece ikinci maçıydı. Bu maçta psikolojik avantajı yakalamıştık. Ama avantajı kullanamadık. Çok çalışmaya devam etmeliyiz.”

Karşılaşmada 15 sayı, 11 ribaunt ve 4 asist ile oynayarak takımının en skorer ismi olan lacivert beyazlıların yıldız oyuncusu Derrick Brown, rakiplerinin oyununun yanında devreye bir de tarafların girdiği anda bir düşüş yaşadıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Zorlu bir mücadele oldu. Oyunun büyük bölümünde kontrol bizim elimizdeydi. Rakip zor üçlükleri bulduğunda seyirci de devreye girdi. Momentum rakibe geçti. Son bölümde mental olarak düşüş yaşadık. Son pozisyonda sayıyı bulamadık.”


  • Haberde kullanılan Derrick Brown, Dusan Ivkovic’e ait görsel ve açıklamalar Anadolu Efes Spor Kulübü resmi sitesinden alınmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler