Beşiktaş’tan Avrupa’ya erken veda

Eurocup E Grubu’nda Rus temsilcisi Zenit St. Petersburg’u ağırlayan Beşiktaş SJ, 91-67’lik galibiyetine rağmen PAOK’un Lietuvos Rytas karşısında aldığı galibiyet sonucu grubundan çıkamayarak Avrupa’ya erken veda etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Wolters ve Darden’ın sayılarıyla temsilcimiz olurken, ilk 3 dakikalık bölüm 10-4’lük Beşiktaş SJ üstünlüğüyle geçildi. Rus ekibi Pushkov’un elinden bulduğu sayılarla aradaki farkı 2 sayıya kadar indirirken, çeyreğin son bölümünde skorer bir görüntü çizen Siyah Beyazlı ekip ilk çeyreği 29-19 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe etkili giren Beşiktaş SJ aradaki farkı çeyrek başında 15 sayıya kadar çıkarırken, sonraki bölümde de üstünlüğünü devam ettiren temsilcimiz ilk 5 dakikalık bölümü 45-26’lık skorla önde geçti. Konuk ekip kalan bölümde de çeyrek genelinde olduğu gibi skor üretmekte zorluk çekerken, çeyrek sonunda 9-0’lık bir seri yakalamayı başaran Beşiktaş SJ devreye 56-31’lik üstünlükle girdi.

CWXiSwEVAAAlj14

Üçüncü çeyrek Lampe ve Toolson’un karşılıklı basketleriyle başlarken, Beşiktaş SJ’nin yaklaşık 5 dakika sayı üretemediği bölümü 11-0’lık seriyle geçen konuk ekip aradaki farkı 16 sayıya indirdi. (58-42) Gelen molanın ardından takımlar skor üretmekte zorlanırken, temsilcimiz aradaki farkı koruduğu çeyreği 66-47 üstün tamamladı.

Son çeyreğe Lampe ve Cenk’in basketleriyle iyi başlayan Siyah Beyazlılar çeyrek başında farkı 25 sayıya kadar çıkartırken, ilk 5 dakikalık bölüm geride kalırken de temsilcimiz rahat üstünlüğünü devam ettirmeyi başardı. Cenk Akyol ve Engin Atsür ile üst üste basketler bulan Beşiktaş SJ farklı üstünlüğünü maç sonuna taşımayı da başarırken, mücadele 91-67’lik Beşiktaş SJ üstünlüğüyle sonuçlandı.

BJKSJ

ZENIT


  • Haberde kullanılan görsel Beşiktaş Sompo Japan’ın resmi twitter adresinden alınmıştır.
  • Haberde kullanılan istatistik görseli Eurocup’ın resmi sitesinden alınmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler