CSKA Moscow liderliği sevdi

THY Euroleague 8. hafta karşılaşmalarının ikinci ayağında önemli bir maç daha oynandı. D grubunda bulunan iki güçlü rakip CSKA Moscow ve Brose Baskets Bamberg karşı karşıya geldi! Bol çekişmelere sahne olan maçta rakibine 100 sayı atarak sahadan galip ayrılan taraf lider CSKA Moscow oldu.

Deplasmanda oynayan CSKA, ilk dakikalardan itibaren sert bir savunma ve hücum ortaya koyarak maça iyi başlayan taraf oldu. Ev sahibi ekibin, karşılaştığı sert hücum karşısında savunması zayıflarken Nicolo Melli’nin bulduğu sayılarla ilk çeyreğin sonlarına doğru biraz nefes aldı ve aradaki farkın çok fazla açılmasına izin vermeyerek ilk çeyreği 26 – 20 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe daha sert başlayan Brose Baskets, oyuncusu Janis Strelnieks’ın yakaladığı 6 sayılık serinin sonunda skoru eşitlemeyi başardı. Ev sahibi ekipte başarılı oyuncuya hücumda yardım eden Daniel Theis’in de katkılarıyla CSKA’nın savunmasını zayıflatarak ikinci periyotta rakiplerine 27 sayı attılar. Sadece ilk yarıda 10 sayıya ulaşan Bradley Wanamaker, gri – kırmızılı ekipte kurtarıcı isimlerden oldu. İlk yarı 47 – 51 CSKA üstünlüğü ile tamamlandı.

Üçüncü çeyrek başlarken gözde takım CSKA Moscow ev sahibi ekibe, bir liderle oynadığını hatırlatmak istercesine alan savunmasında sertliğini ortaya koydu. CSKA, Nando De Colo’nun muhteşem performansı ile aradaki farkı giderek açtı ve çeyrek sonlarına doğru skoru 58 – 69’a kadar çıkardı. Hem hücumu hem de savunması zayıflayan Brose Baskets, oyundan düşmemek için Nicolo Melli ile direnmeye çalışsa da son çeyreğe 70 – 79 geride girdi.

Ev sahibi ekip için bir hayli zor geçen üçüncü çeyreğin ardından, son periyotta işler tersine döndü! Melli’nin nefes aldıran üçlüğü ile kendilerine gelen Brose Baskets, hücumda tüm oyuncularından yararlanmaya başladı. Buna karşılık olarak CSKA’nın savunma sertliğini korumaya çalışması, gri – kırmızılı ekibin hevesini kırması fazla uzun sürmedi. Git gide açılan farkın toparlanamayacak seviyelere gelmesi sonucunda CSKA Moscow istediği bir galibiyeti daha aldı. Çekişmeli maç 88 – 100 skoru ile liderin oldu.

Maçın öne çıkan isimleri:

CSKA Moscow

Nicolo Melli 27 sayı, 11 asist

Cory Higgins 23 sayı, 1 asist

Brose Baskets Bamberg

Nicolo Melli 16 sayı

Daniel Theis 15 sayı

Janis Strelnieks 13 sayı, 2 asist


  • Oyunculara ait maç istatistikleri Euroleague.net ‘ten alınmıştır. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler