Fenerbahçe, Namağlup Galatasaray Odeabank’ı Devirdi!

TKBL’de 13. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe’de yabancı sınırıan takılan isimler Yacoubou ve Bibrzycka oldu. Ev sahibi ekip mücadeleye Birsel-Cappie-Angel-Verameyenka-Hollingvorth beşi ile Galatasaray Odeabank ise Işıl-Shavonte-Alba-Bahar-Bone beşiyle başladı.

Maçın başında ilk hücumda skorboard’taki hata nedeniyle oyunda bir duraklama oldu. Sadece 1 hücum yapılabilen maçta duraksamadan sonra maç yeniden başladı. Maçın ilk sayıları Zellous’tan geldi ve konuk ekip maça 0-3 ile başladı. Maça iki takım da isabetli atışlarla başladı ve 2 dakikalık bölüm 7-8’lik skorla geçildi. Maç beklenenin aksine çok fazla tempolu şekilde başladı. Galatasaray maçın başında hücumda çok rahat sayı buluyordu. Fenerbahçe de Angel-Cappie ikilisiyle hücumda sayılar buluyordu. Birsel’in asistinde Kuanitra isabeti bularak takımını ilk kez öne geçirdi.(16-15) 11-15’ten sonra seriyi yakalayan ev sahibi ekip farkı 5 sayıya kadar çıkardı.(20-15) Seriyi bozan basket Işıl Alben’den geldi.(20-18) Galatasaray çeyreğin bitimine 1:40 kala faul hakkını doldurdu. İlk çeyrek yüksek yüzdeli atışlarla ve başa baş bir mücadelede devam etti. İlk çeyreğin son hücumunda Fenerbahçe’de Birsel Işıl’a faul yaparak takımının faul hakkını doldurdu. Son hücumda Sancho’nun atışında isabet olmayınca skor 22-23 sonuçlandı. Çeyreğin en skoreri 10 sayıyla Angel oldu.
1.per

İkinci çeyreğe Fenerbahçe Birsel-Esmeral-Cappie-Anastasiya-Matovic, Galatasaray Odeabank ise Işıl-Zellous-Şebnem-Sancho-Nevriye beşiyle başladı. İlk basket Esmeral’den geldi ve Fenerbahçe tekrar öne geçti.(24-23) İlk çeyrekte Zellous’a harika bir blok yapan Verameyenka bu çeyreğin başında da Sancho’ya inanılmaz bir blok daha yaptı. Galatasaray 2 dakika geride kalırken bu çeyrekte henüz sayı üretemedi. Galatasaray’ın çeyrekteki ilk basketi Işıl’dan geldi.(27-25) Galatasaray, Fenerbahçe’nin hızlı hücumlarını durdurmakta zorlanıyordu. Ev sahibi ekip farkı 5’e kadar çıakrdı.(32-27) Galatasaray hızlı hücumunda Olcay, Işıl’a faul yaptı ve takımının faul hakkını doldurdu.(03:26) Bu çeyrek beklenildiği gibi daha düşük tempo ve skorda devam ediyordu. Çeyrek skoru 10-4 Fenerbahçe lehineydi. Iniguez’in molası geldi ve mola dönüşü Alba sayıyı buldu, fark 3’e düştü.(32-29) Zellous pota altında Kuanitra’ya faul yaptı ve takımının faul hakkını doldurdu. Kuanitra çizgiden 2’de 1 attı.(33-29) Angel’ın el üstü bulduğu isabetle birlikte Ekrem Memnun’dan bir mola geldi.(02:08) Mola dönüşü Galatasaray güzel bir set oyunuyla pota altından Zellous ile faulü aldı ve çizgiden 2’de 1 geldi.(35-30) Fenerbahçe son dakika içerisinde Kuanitra art arda 3 hücum ribaundu aldı, ardından bir de Angel’dan gelen hücum ribaund ile turnikeyi bulan Fenerbahçe devreyi 39-30 önde bitirdi. Alba bu devrede Angel’ı durdurmakta çok zorlandı ve Angel devreyi 16 sayıyla bitirdi. Işıl Alben’in son salisede orta alandan yolladığı basket sürenin dolduğu gerekçesiyle iptal edildi.

fenerdev
gsdevre
devrre

Fenerbahçe 3. çeyreğe Birsel-Cappie-Angel-Verameyenka-Kuanitra, Galatasaray Odeabank ise Işıl-Shavonte-Alba-Nevriye-Bone beşiyle başladı. Çeyreğin ilk basketi Nevriye’den geldi(39-33) 2 dakika geride kalırken Fenerbahçe skor üretemedi. Galatasaray bu bölümde farkı 5 sayıya indirmeyi başardı. Fenerbahçe’nin ilk basketi Verameyenka’dan geldi.(42-34) Birsel’in basketiyle Fenerbahçe farkı çift hanelere kadar çıkardı.(44-34) Farkın 14’e çıkmasıyla birlikte Galatasaray’ın molası geldi.(06:25 & 48-34) 4 dakikada sadece 4 sayı üreten Galatasaray mola dönüşünde de hücumda skor üretmekte oldukça zorlanıyordu. Dış şutlarda ilk çeyreğin aksine oldukça düşük yüzdeli oynuyorlardı. Fenerbahçe ise hücumda çok rahat skor üretiyordu. Şebnem’den gelen 3 sayılık isabetle fark 13’e indi.(50-37) Farkın 18’e çıkmasıyla birlikte Ekrem Memnun molayı aldı.(57-39) Angel’ın faulü ile Fenerbahçe’nin faul hakkı doldu. Matovic ile Bone arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Mola dönüşü Galatasaray 7-0’lık seri ile farkı 11’e kadar indirdi. Bu bölümde Galatasaray sert savunma ile rakibini durdurmayı başardı. Fenerbahçe çeyreğin son 3 dakika 17 saniyesinde skor üretemedi. Galatasaray Odeabank’ta son bölümde art arda fauller yaparak faul hakkını doldurdu. Çeyrek 57-46 sonuçlandı.

3.per

Son çeyreğe ev sahibi ekip Birsel-Esmeral-Angel-Verameyenka-Matovic beşiyle, konuk ekip ise Işıl-Şebnem-Alba-Sancho-Nevriye beşiyle başladı. Ev sahibi ekip rakibin serisine Angel’la noktayı koydu.(59-48) Çeyreğe daha iyi başlayan Fenerbahçe farkı 15 sayıya çekti.(67-52) Hücumda çok etkisiz olan Galatasaray skor üretemiyordu. Rotasyon ayarlamasında da sıkıntılar yaşayan konuk ekip farkı bir türlü tek hanelere çekmeyi başaramadı. Fenerbahçe skoru çok rahat bir şekilde 15 sayının üstünde tutmayı başarıyordu. Son 3 dakika 39 saniye kala ev sahibi ekipten mola geldi.(74-56) Art arda basketlerle Galatasaray skoru 74-61’e getirdi. Bone ile bir basket daha bulan Galatasaray farkı tekrar 11’e getirdi. 3 dakikalık sürede Galatasaray 2-8’lik seri buldu. Hakemler Ekrem Memnun’a itirazlarından dolayı bir teknik faul çaldı. Maçın son bölümünde karşılıklı basketler buldu takımlar ve maç 79-67’lik skorla sonuçlandı.

liderlerson
fbson
gsson

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler