İspanya’nın 12 kişilik turnuva kadrosu

İspanya-Takım

EuroBasket 2015’te grubumuzda yer alan ve turnuvanın en önemli ekiplerinin başında gelen İspanya’nın, 12 kişilik turnuva kadrosu belli oldu.

Geçtiğimiz sezon Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapan ve çeyrek finalde Fransa’ya beklenmedik bir şekilde mağlup olup turnuvayı hayal kırıklığı ile noktalayan İspanya’nın bu turnuvadaki hedefleri çok daha büyük. Madalya ve hatta şampiyonluk için savaşacak olan İspanyollar, iddialı diyebileceğimiz bir kadro ile yola çıkıyor. Gasol kardeşlerin küçüğünün bu turnuvada olmaması şüphesiz ki onları etkileyecektir. Ancak büyük kardeş Pau’nun takıma ağabeylik yaptığı bir kadroyu kim istemez. Bir diğer önemli nokta da devşirme oyuncu seçimiydi. Geçtiğimiz yıllarda bu konuda Sergi Ibaka’yı seçen İspanyollar, bu turnuva ile birlikte Nikola Mirotic’e döndü. Ayrıca 1994 doğumlu Willy Hernangomez de kadroda yer alıyor. Fernandez’li, Llull’lu ve Rodriguez’li İspanyol takımının kadrosu şu şekilde;

Sergio Llull, Sergio Rodriguez, Pau Ribas, Rudy Fernandez, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Victor Claver, Nikola Mirotic, Xavier Rabaseda, Pau Gasol, Willy Hernangomez ve Felipe Reyes.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler