Shane Larkin, Anadolu Efes’i tercih etmesinin sebebini anlattı #EuroLeague

Anadolu Efes’in kaptanlığını yapan Shane Larkin, 7 sezon önce neden Anadolu Efes’i tercih ettiğini açıkladı.

Anadolu Efes formasıyla hem Turkish Airlines EuroLeague de hem de ülkemizde şimdiden önemli izler bırakan Shane Larkin, 2018/19 sezonu öncesinde yaptığı Anadolu Efes tercihinin sebebini açıkladı.

Elijah Bryant ile beraber düzenledikleri Off the RECourt podcast’inde Bryant Dunston’ı ağırlayan Larkin, Anadolu Efes tercihinin arkasında Dunston’un büyük bir parmağı olduğunu ifade etti.

O yaz döneminde Olimpia Milano ile imzalamaya daha yakın olduğu söyleyen Larkin, Dunston’un işleri Anadolu Efes lehine değiştirdiğini söyledi:

”O yaz NBA’deydim. Boston Celtics ile NBA Konferans Finalleri’ni kaybederek sezonu noktaladık ve ben o sırada bir pozisyon içerisinde omzumu Embiid’e çarparak patlattım. Embiid onu kırdı. Sezon sonunda, o dönemi iyi geçirdiğimi düşündüm. İyi bir şekilde bitirmiştim ve ‘Muhtemelen Boston’da devam edebilirim veya başka teklifler alabilirim.’ diye düşünüyordum. Yırtık bir omuzla oynuyordum. Menajerim sağlık kontrolüne girmelisin, muayeneni olmalısın diyordu. Süreç böyle devam etti ve hiçbir takımla imzalayamadım.

Sonrasında ‘Avrupa’da neler oluyor acaba?’ dedim. Zaten orada daha önce Baskonia ile oynamıştım. Orayı seviyordum. Menajerim de bana Olimpia Milano’nun benimle ilgilendiğini söyledi. O sırada Barcelona da transferden çekilmişti. Yani Olimpia Milano ve Anadolu Efes vardı. Menajerime ‘Efes, Türkiye’de mi?’ diye sordum. O da evet dedi. Ona, oraya gitmeyeceğimi söyledim. Düşünüyordum da Milano ile sözleşme şartları üzerinden konuşmaya başladık. Sonra Bryant Dunston’dan bir mesaj aldım. Kısaca, yıllar önce Türkiye’de yaşanan bazı şeyler vardı. Bu yüzden Türkiye ve yaşam tarzının nasıl olduğu ve birçok şey hakkında endişem vardı. Dunston’ın birkaç yıldır orada olduğunu öğrendim. Saha içi, saha dışı kendini nasıl hissettiğini, nerede yaşadığını gibi çoğu şey hakkında soru sordum çünkü İstanbul’un nasıl bir yer olduğu hakkında bilgim yoktu.

O, beni ikna etti. İstanbul’un diğer tüm büyük şehirlerden bir farkı olmadığını ifade etti. Konunun algı ile ilgili olduğunu ve kendisinin güvende olduğunu söyledi. Eşiyle birlikte yıllardır oradaydı ve orayı sevmişlerdi. Ben de düşünmeye başladım. Kadrolarına baktım. Dedim ki ‘Bu oldukça iyi bir kadroya benziyor.’ Birkaç eski NBA oyuncusu da vardı ve bu kadroyla bir şeyler yapabileceğimi düşündüm. Eğer Bryant Dunston bana mesaj atıp o konuşmayı ve buraya gelmem için her konuda rahat hissetmemi sağlamasaydı. kesinlikle gelmek istemezdim. İmzamı bu konuşmaya borçluyum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler