37. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyon Anadolu Efes!

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes karşı karşıya geldi.

Bu sene 37.’si düzenlenen Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi belli oldu. Basketbol Gelişim Merkezinde oynanan mücadelede rakibi Fenerbahçe Beko’yu 82-83 mağlup eden Anadolu Efes, kupayı müzesine götürmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte Efes, tarihindeki 14. Cumhurbaşkanlığı Kupası’na uzandı.

Karşılıklı isabetlerle geçilen mücadelenin ilk on dakikalık bölümü Anadolu Efes’in 24-20‘lik üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyreğin başından itibaren Fenerbahçe Beko, çok daha iyi savunma yapmaya başladı ve soyunma odasına 4 sayı farkla 43-39‘luk skorla önde tamamladı.

Elijah Bryant’ın isabetleriyle önce rakibini yakalayan sonrasında da öne geçen Anadolu Efes, final periyoduna da 57-64‘lük skorla üstün girdi.

Her iki takımda son çeyreğin başında şut atarak başladı. Başa baş bir şekilde giden son çeyreğin son 3 dakikasına Fenerbahçe Beko’nun 77-76’lık üstünlüğüyle girildi. Son anları çok yakın geçen maçta Anadolu Efes adına Elijah Bryant yıldızlaştı ve maçın son dakikasına Efes’in üstünlüğü ile girildi. Maçın bitimine 7.9 saniye kala Scottie Wilbekin kendi yarı sahasından topu oyuna sokmak isterken topu Rodrigue Beaubois çaldı. 4.1 saniye kala çizgiye gelen Elijah Bryant her iki atışı da kaçırsa da Ercan Osmani’nin aldığı ribaund ile 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes’in oldu.

Efes formasıyla Elijah Bryant, mücadelenin yıldızı oldu. Amerikalı oyuncu, mücadeleyi 21 sayı, 8 ribaund ve 5 asistle tamamladı. Daniel Oturu da 13 sayı ve 4 ribaundluk önemli bir katkı sağladı. Fenerbahçe Beko’da ise Nigel Hayes 20 sayı, Bonzie Colson 19 sayı kaydetti.


Çeyrek skorları:

1. çeyrek: 20-24
2. çeyrek: 43-39
3. çeyrek: 57-64
4. çeyrek: 82-83

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler