Fenerbahçe, A Erkek Milli Takıma sporcu göndermeme kararı aldı!

Fenerbahçe Spor Kulübü, Ergin Ataman sebebiyle A Erkek Milli Takıma sporcu göndermeyeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz gün oynanan Galatasaray – Panathinaikos Aktor hazırlık mücadelesinin sonunda koç Ergin Ataman, futbolda Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin 1-3’lük skoruna göndermede bulunmuştu.

Bu sabah açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, yaşanan olay dolayısıyla kırdığı tüm Fenerbahçe camiasından özür dilerken Fenerbahçe cephesinden açıklama geldi.

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi X Hesabından yaptığı açıklamada ”saygınlık, tarafsızlık gibi” nitelikleri gerektirmediği gerekçesiyle Ergin Ataman’ın milli takım görevi boyunca A Erkek Milli Takımı’na oyuncu göndermeyeceklerini belirtti.

Sarı lacivertli kulübün yayınladığı metin şu şekilde:

”A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır. Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler