EuroLeague’e yeni kurallar geldi

2024-25 sezonu öncesinde EuroLeague kural kitapçığında değişiklikler yapıldı.

EuroLeague’de yeni sezon 3 Ekim Perşembe günü Alba Berlin, Panathinaikos maçı ile başlayacak. Yeni sezon öncesinde de üç kuralda değişiklik yapıldı.

  • Yarı saha ihlalleri artık maç içinde hakemler tarafından izlenebilecek. Hakemler, son periyodun son iki dakikasında ve uzatma periyotlarının son iki dakikasında pozisyonları gidip izleyebilecekler. Koçlar ise yarı saha ihlali kararlarına maç içinde resmi itirazını kullanarak tekrar izlenmesini talep edebilecek.
  • Hava atışı sırasında bir ihlal gerçekleşirse, top yarı sahadan şut süresinin sıfırlanmasıyla oyuna sokulmayacak. İhlal, rakibin yarı sahasında gerçekleşmişse topu kontrol eden takımın yarı sahasından 24 saniye süre ile oyuna sokulacak. Ancak ihlali topu kontrol eden takımın bir oyuncusu kendi sahasında yaptıysa, top oyuna rakibin yarı sahasından şut süresinin 14’e düşürülmesiyle oyuna sokulacak.
  • Pota altındaki hücum pozisyonlarında, savunma oyuncusunun bir ayağı pota altındaki yarım dairenin üzerinde havadaysa oyuncu yarım dairenin dışında sayılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler