Usman Garuba, Avrupa’ya dönerse önceliğinin hangi takım olacağını paylaştı

Kariyerini NBA’de sürdüren Usman Garuba, İspanya Milli Takım kampında geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

2021’den bu yana basketbol kariyerine NBA’de devam eden ve bu süreçte Avrupa’ya geri dönüşü birçok kez gündeme gelen Usman Garuba, konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Olimpiyat Elemeleri için bulunduğu İspanya Milli Takımı kampında mikrofon başına geçen Garuba, geleceğiyle ilgili yöneltilen bir soru üstüne kafasının şu an için sadece milli takımda olduğunu söylerken döndüğü takdirde Real Madrid’in ilk tercihi olup olmayacağı sorusuna ise şöyle bir yanıt verdi:

“Evet, umarım öyle olur. Ancak şu an henüz hiçbir şey net değil. 1 Temmuz’da resmi olarak serbest oyuncu olacağım ve sonrasında göreceğiz. Şu ana kadar kimseyle bir görüşmem olmadı.”

Genç oyuncu, Real Madrid’in 2023-24 sezonu performansına dair de şunları söyledi:

“Bence muhteşem bir takım. Birçok oyuncuyla iletişim halindeyim ve gerçekten inanılmazlar. Facundo Campazzo, Edy Tavares, Llull, Rudy, Causeur… Özellikle veteranların performansı beni büyülüyor.”

2018 ve 2021 yılları arası Real Madrid’de forma giyip yaptığı çıkışın ardından dümeni NBA’e kıran Usman Garuba, ABD’de sırasıyla Houston Rockets ve Golden State Warriors formaları giydi. Ciddi bir bölümünü de ekiplerin G League şubelerinde geçiren Garuba, bu üç yıllık süreçte 105 NBA maçında ortalama 11.7 dakika süre bulabildi.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler