Partizan, Kızılyıldız karşısında rövanşı aldı!

Kızılyıldız ve Partizan, Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta maçında kozlarını paylaştı. 

EuroLeague’de akşamın açılışı, ezeli rakipler Kızılyıldız ve Partizan’ın karşı karşıya geldiği dev maçla yapıldı. Büyük heyecana sahne olan maçta sahadan galibiyetle ayrılmayı başaran taraf 78-79‘luk skorla Partizan oldu. Nemanja Nedovic ise ikili averaj açısından noktayı koydu.

Maçın başında taraflar karşılıklı ikişer oyuncuyla çarpıştı. TV molasına kadar Kızılyıldız, Nedovic ve Vildoza’nın bireysel becerilerinden, Partizan da Exum ve Lessort’un enerjisinden istifade ederken, tüm sayılar bu isimlerden geldi (9-10). Çeyrek sona ererken de atılan toplam 38 sayının 29’unu bu dört isim kaydetmişti: 18-20.

https://twitter.com/TrendBasket/status/1619039870751756290

Rotasyonların oyuna dahil olmasıyla ikinci periyot başında skorlar kadro geneline dağılmaya başladı ancak yakın skorlu gidişat değişkenlik göstermedi ve çeyrek ortası 28-31 ile geçildi. Maçın başından beri kaçan tarafta olan Partizan, Exum ile Lessort’un dönüşüyle bir kez daha gaza basarak soyunma odasına gidilirken makası açmayı başardı: 37-45.

İkinci yarıya reaksiyonel bir giriş yapan Kızılyıldız, seyirci desteğini de iyiden iyiye arkasına alarak nefesini rakibinin ensesinde hissettirmeye başladı. Farkı kısa sürede tek topa indiren ev sahibi, skoru eşitleyecek ve öne geçebilecek fırsatları da üçüncü çeyrek boyunca defalarca kez eline geçirdi ancak o eşiği atlamayı bir türlü başaramadı. Böylelikle final periyoduna da 54-57‘lük Partizan üstünlüğüyle gidildi.

Kızılyıldız, dördüncü çeyreğin başında alan savunmasıyla rakibinin dengesini bozmaya çalışırken, konuk takım bu bölümleri LeDay ile Smailagic’in ürettiği sayılarla geçerek önde kalmayı sürdürdü. Partizan’ın ilk 13 sayısının tamamı bu iki isimden geldi ve son üç dakikaya 67-70 ile girildi. Adrenalinin had safhada olduğu ve faul atışları sebebiyle sık sık oyunun durduğu son dakikaların ardından ise kazanan 78-79‘luk skorla Partizan oldu. Nemanja Nedovic’in son saniyede gönderdiği zorluk seviyesi hayli yüksek üçlük ise ikili averajın Kızılyıldız’da kalmasını sağladı.

https://twitter.com/TrendBasket/status/1619066119217876992

Partizan galibiyetinde başrolü 20’şer sayı kaydeden Dante Exum ve Zach LeDay oynadı. Kızılyıldız cephesinde ise Luca Vildoza 26, Nemanja Nedovic 23 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 18-20
  2. çeyrek: 37-45
  3. çeyrek: 54-57
  4. çeyrek: 78-79

Karşılaşmanın bireysel istatistikleri için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler