Ligde namağlup ilerleyen Zalgiris, beşinci maçını da kazandı! #LKL

Turkish Airlines EuroLeague’de sezona 0/2 yaparak başlayan Zalgiris, namağlup olduğu Litvanya Basketbol Ligi’nin 5. haftasında BC Gargzdai’yi konuk etti.

Zalgirio Arena’da oynanan mücadeleyi 86-74 kazanan yeşil beyazlılar, hafta içi oynayacakları Virtus Segafredo Bologna ve FC Barcelona maçı öncesi moral depoladı. Zalgiris’in ligde beşte beş yaptığı maçta, karşılaşmanın oyuncusu 15 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle Laurynas Birutis seçildi.

Karşılaşmaya Edgaras Ulanovas ve Keenan Evans’ı kenarda bekleterek başlayan Zalgiris, ilk çeyrekte hücum anlamında verimsiz bir devre çıkardı. Rolands Smits’in verimli oyunları üzerinden skoru dengede tutan ev sahibine karşı bu dakikalarda yanıt verebilen Gargzdai, oyunda kalarak ilk 8 dakikayı 9-10 önde geçti.

Laurynas Brutis’in pota dibindeki katkısı, taraftarı da maçın içine çekerken Lukas Lekavicius’un yönlerdiği hücumlarla skor üstünlüğünü Zalgiris’e geçirdi: 27-22. Samuel Thompson ile cevap vermeye çalışan Gargzdai, Zalgiris’in rotasyon yaptığı anlarda oyuna tutunsa da ilk yarı 46-32 Zalgiris’in üstünlüğüyle tamamlandı. Butkevicius, Smits ve Birutis ilk 20 dakikada 7’şer sayı buldu.

İkinci yarı Joshua Newkirk ve Samuel Thompson’ın sayılarıyla başlarken geriden gelen deplasman ekibi, bir an oyundan düşen rakibini iyi değerlendirdi ve farkı 4 sayıya kadar düşürdü: 50-46. Laurynas Birutis, takımının düştüğü anda boyalı alanda bir kez daha devreye girip çift hanelere çıkarak (11 sayı) farkı da çift hanelere yükseltti. 2004 doğumlu Motiejus Krivas, ikinci yarıda kariyerinin ilk sayılarını kaydetti. Son beş dakikalık bölümde kontrolü de tamamen eline alınan Zalgiris, sahadan 86-74‘lük galibiyetle ayrıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler