Fransa Ligi tarihinin en bütçeli takımı: AS Monaco

Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden AS Monaco, bu sezon sahip olduğu bütçe ile Fransa Ligi rekorunu kırdı.

Turkish Airlines EuroLeague’in güçlü ekiplerinden AS Monaco, 20 milyon euroyu aşan bütçesiyle Fransa Ligi tarihinde 20 milyon euronun üstünde bütçesi bulunan ilk takım oldu.

Mike James’i kadrosunda tutan AS Monaco, bu sezon takıma önemli eklemelerde bulundu. Geçtiğimiz sezonun flaş isimlerinden Elie Okobo’yu Fransa Ligi’ndeki en büyük rakibi Asvel’den transfer eden Monaco, Asvel’in genç yeteneği Matthew Strazel’i de kadrosuna kattı. Zenit’in önemli skor gücü Jordan Loyd’u kadrosuna ekleyen Fransa ekibi geçtiğimiz sezon UNICS Kazan’da özellikle savunmada önemli bir rol oynayan John Brown’u da kadrosuna ekledi. Ayrıca bu transferlerin dışında son iki sezonun Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu temsilcimiz Anadolu Efes’ten Adrien Moerman’ı kadrosuna ekleyen Monaco, ayrıca Jaron Blossomgame ve genç yetenek Yoan Makoundou ile anlaştı.

AS Monaco’nun bütçe konusundaki en büyük rakibi ise bir başka Turkish Airlines EuroLeague ekibi LDLC Asvel. Kadrosunda büyük oranda değişime giden Asvel’in en önemli transferi temsilcimiz Fenerbahçe Beko’dan Nando De Colo oldu. Nando De Colo’nun yanına bir başka eski Fenerbahçeli oyuncu Joffrey Lauvergne’yi ekleyen Asvel, NBA ekiplerinden Memphis Grizzlies’ten Yves Pons’u kadrosuna kattı. Bu üç ismin dışında ise Retin Obasohan, Parker Jackson-Cartwright, Amine Noua, Jonah Mathews, Anthony Polite, Amine Noua’yı kadrosuna katan LDLC Asvel’in bütçesi ise 15 milyon euro.

Fransa Ligi ekiplerinin bütçeleri:

AS Monaco
Twitter: @MatthieuMarot7

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler