Andreas Pistiolis: “Bizim için her şeyden önce mental bir galibiyetti” #BSL

Galatasaray NEF Başantrenörü Andreas Pistiolis, kazanılan Fenerbahçe Beko derbisinin ardından mikrofonlara konuştu.

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 27. haftanın kapanış maçı dev bir derbiye sahne oldu. Fenerbahçe Beko ve Galatasaray NEF’in karşı karşıya geldiği mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf Sarı Kırmızılılar oldu. Galatasaray’ın başantrenörü Andreas Pistiolis de bu önemli derbi galibiyetinin ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

“Bence bundan önceki maçlarda olduğu gibi kazanmak için savaştık. Her şeyimizi verdik. Bazı oyuncularımızı faul problemine kurban etmek zorunda kaldık ancak kendi oyunumuza zor anlarda çok iyi odaklandık. Son bölümlerde oyun planımızın ne olduğunu çok iyi hatırladık ve maçı kontrol etmeyi başardık. Mücadele etmeyi de bırakmadık ve son bölümde gidişat gitgide daha iyi oldu bizim için.”

“Birçok oyuncum kafayı kaldırdı. Oyuncularıma her zaman topu hareket ettirmelerini ve sorumluluk almaları gerektiğini söyledim. Bizim için her şeyden önce mental bir galibiyetti.” 

“Hücumda çok aktiftik. Savunmamıza odaklanmamız gereken anlar vardı elbette ancak son bölümde gerçek potansiyelini gösteren hücumumuz oldu. Bence daha iyisini yapabiliriz ama daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Bu galibiyetin bizi rahatlatmasına izin vermemeli ve odaklanmaya devam etmeliyiz.”

Galatasaray NEF bu sonuçla birlikte ligdeki 17. galibiyetini aldı. Sarı Kırmızılılar öte yandan Andreas Pistiolis yönetiminde çıktığı dördüncü lig maçından da galibiyetle ayrıldı. Galatasaray gelecek haftaki maçında HDI Sigorta Afyon Belediyesi ile karşı karşıya gelecek.

https://twitter.com/tivibuspor/status/1513607797157548038

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler