#FIBAWC sonrası yeni Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye yerini koruyor!

FIBA, 2023 Dünya Kupası Elemeleri‘nde üçüncü ve dördüncü maçların oynanmasıyla beraber yeni Erkekler Dünya Sıralaması’nı yayımladı.

FIBA Erkekler Dünya Sıralaması yeni edisyonu yayımlandı. 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde grupların üçüncü ve dördüncü maçları geçtiğimiz hafta içinde tamamlandıktan sonra FIBA, yeni sıralamayı paylaştı. Sıralamanın ilk 10 basamağında iki değişiklik olurken, Türkiye 16. sıradaki yerini korudu.

ABD yeni sıralamada da ilk basamaktaki yerinde kalmaya devam etti. Onun hemen arkasında ikinci ve üçüncü sırada yer alan İspanya ile Avustralya’nın da konumlarında bir değişiklik olmadı. Dördüncü sıra ise el değiştirdi. Portekiz’e karşı oynadığı iki eleme maçını da kazanan Fransa, Finlandiya’ya iki maçta da mağlup olan Slovenya’yı geçerek dördüncülüğe yükseldi.

Sıralamanın ilk 10 sırasındaki bir başka değişiklik de dokuzuncu sırada oldu. 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda rakibimiz olan ve karşı karşıya geldiğimiz iki maçta da mağlup olduğumuz Yunanistan, 10. sıradan bir basamak yükselerek İtalya’yı altına aldı ve dokuzuncu sıraya yerleşti.

Türkiye Milli Takımı’nın yeri ise sabit kaldı. 12 Dev Adam oynadığı iki maçta da mağlup olmasına rağmen 17. sıradaki Venezuella ile arasındaki 0.1’lik puan farkını korumayı başardı ve 16. sıradaki yerini korudu. Ancak A Milli Basketbol Takımımız haziran ve temmuz ayında oynayacağı eleme müsabakalarında istediği sonuçları alamazsa 17. sıraya gerileme tehlikesiyle yüz yüze kalabilir. Millilerimiz gelecek iki maçında Belarus ve Büyük Britanya ile karşı karşıya gelecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler