Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda tarih yazdı! #EuroLeague

Turkish Airlines EuroLeague’de yeni haftanın açılışını Anadolu Efes ile Maccabi Playtika Tel Aviv yaptı.

Anadolu Efes ilk beşi: Vasilije Micic, Shane Larkin, Elijah Bryant, Chris Singleton, Tibor Pleiss

Maccabi Playtika Tel Aviv ilk beşi: Scottie Wilbekin, Khyri Thomas, Derrick Williams, Jake Cohen, Ante Zizic

Mücadelenin açılışını Shane Larkin yaptı. Tibor Pleiss’ın da katkısıyla Anadolu Efes karşılaşmaya 5-0’lık seriyle başlangıç yaptı. Maccabi Playtika Tel Aviv ilk basketini yaklaşık iki buçuk dakikanın ardından Scottie Wilbekin ile buldu. Maçın başından itibaren Larkin & Micic ikilisi oyunun temposunu yukarıda tutmayı başardı. MVP’nin sahnede rüzgar gibi estiği ilk çeyrekte temsilcimiz rakibini pek çok kez potadan eli boş gönderdi. Top kayıpları da yanına eklenince Efes skoru çeyrek bitimine üç dakika kala 15-6 yaptı. Efes’in 4-0’lık serisi, Micic’in hücumda durdurulamaması Maccabi koçu çareyi molada buldu. Moladan Reynolds ile sayıyla dönen Maccabi’ye karşılık yine yeniden Micic’ten geldi. Mücadelenin ilk 10 dakikası 21-10 ev sahibi takım üstünlüğüyle geçildi.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği de Vasilije Micic’in enfes oyunuyla açıldı. Bir Shane Larkin bir Micic derken Maccabi savunması iyice dağıldı. Bugün doğum günü olan Rodrigue Beaubois da üçlükle maçtaki varlığını gösterdi. Ante Zizic ile üst üste sayılar bularak mücadele etmeye devam eden Maccabi son üç dakikaya girilirken skoru 36-27’ye çekti. Micic’in tabiri caizse şiir gibi oyunu bu çeyrekte de Anadolu Efes’i ayakta tuttu. İlk yarının son bölümünde Efes’in bazı girmeyen atışları, savunmadaki esnekliği Maccabi’nin skora daha rahat dahil olmasına sebep oldu. İlk periyodda rakibine 10 sayı atma şansı tanıyan temsilcimiz bu çeyrekte potasında 21 sayı gördü. İlk yarı 45-31 skorla tamamlandı.

İkinci yarının ilk sayıları serbest atış çizgisine gelen Chris Singleton’dan geldi. Önce Scottie Wilbekin ardından Ante Zizic ile gelen Maccabi sayılarına karşılık veren isim yeniden Vasilije Micic oldu. İlk yarı röportajında da ”İlk yarıdaki en iyi şey enerjiydi.” diyen Micic maçın temposunu genelde yukarıda tutan isim oldu. Micic & Larkin uyumunun bir kez daha konuştuğu üçüncü çeyrekte bir taraf servisi yaptı diğer taraf noktayı koydu. İkili Efes’te çift hanelere ulaştı. 21 sayıya kadar ulaşan farka rağmen Efes savunmada duvar oldu, hücumda keskinleşti. Tibor Pleiss’ın da üçlük partisine katıldığı maçta üçüncü çeyrek 74-47 skorla Efes üstünlüğüyle geçildi.

Maccabi Playtika Tel Aviv üçüncü çeyrek geride kalırken 1/12 üçlük isabeti bulabildi.

Efes, Shane Larkin ve Vasilije Micic’ten yoksun girdiği final periyoduna rakibinin 5-0’lık serisiyle başlangıç yaptı. Koç Ergin Ataman farka rağmen maçı riske atmamak adına serinin ardından Micic’i oyuna aldı. Oyuna girer girmez farkını konuşturan Micic, Larkin’in yönünü değiştirdiği maçta son sözü söyledi. Son üç dakikaya girilirken artık temsilcimiz 100 sayıyı gördü. Erken biten maçta Efes kulüp rekoruyla beraber EuroLeague tarihine de attığı üçlüklerle geçti.

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 21-10
  2. çeyrek: 45-31
  3. çeyrek: 74-47
  4. çeyrek: 109-77

Karşılaşmanın bireysel istatistikleri için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler