TOFAŞ #BCL sezonuna galibiyetle başladı!

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden TOFAŞ, sezonu Oostende karşısında galibiyetle açtı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi heyecanı ülkemizi sarmaya devam ediyor. Bu sezon beş takım ile temsil edileceğimiz turnuvada bütün takımlarımız oldukça iddialı durumdalar.

TOFAŞ, bu sezon özellikle guard rotasyonuna eklediği isimlerle Avrupa’da oldukça dikkat çekti. Bu gece de bu ilginin karşılığını boşa çıkarmadı ve  maçın başından sonuna kadar üstün oynadığı maçta 92-83’lük skorla sahadan gülerek ayrılan taraf oldu.

Maça fırtına gibi giren ekibimiz, Pako Cruz – Zubcic ikili oyunlarıyla kontrolü elde tuttu. Muhsin Yaşar ve Sheppard da bu ikiliye dahil olunca ilk çeyreği çift hanelerde bitirmeyi başardılar. İkinci çeyrekte konuk ekibin reaksiyon göstermesiyle maç dengeye gelse de temsilcimiz soyunma odasına 49-38 önde gitmesini bildi.

Üçüncü çeyrekteki tarife aynı maçın başlangıcı gibiydi. Karşılaşmayı bu çeyrek bitirmeye çalışan ekibimiz, farkı bir ara 20 sayılara dayamayı bile başardı. Pako Cruz, Basketbol Süper Ligi’ndeki maçlarda biraz bireysel oynadığı gerekçesiyle eleştirilmişti fakat bugün takımı bir maestro edasıyla yönetmeyi başardı. Çift hanelerde asist yapan yıldız oyuncu, maçın kontrolünü ellerinin arasına sığdırdı.

Son çeyrekte konuk ekip geri dönüş için çok yüksek bir efor harcasa da 16 sayılık farkı kapamak göründüğü kadar kolay değil. Sahadan 92-83 galibiyetle ayrılan ekibimiz, böylece BCL sezonuna galibiyetle başlamış oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler