Avustralya, Patty Mills önderliğinde bronz madalyaya ulaştı #Tokyo2020

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Slovenya’yı 107-93 mağlup eden Avustralya erkeklerde bronz madalyaya ulaşan takım oldu.

Üçüncülük karşılaşması Avustralya’nın etkili oyunuyla başladı. Patty Mills ve Joe Ingles’in skor üretimiyle başlayan ekip, Luka Doncic’in top kayıplarıyla başladığı çeyrekte 9-2’lik üstünlüğü eline aldı. Doncic’in skora verdiği katkıyla birlikte farkı kapatan Slovenya, Klemen Prepelic’in üçlüğüyle 13-15 öne geçmeyi de başardı. İlk periyodun sonunda Dimec ve Tobey ile sayı üreten Slovenya’ya Mills’ten cevap geldi ve ilk çeyrek 20-19 Avustralya’nın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe etkili başlayan oyuncu yine Patty Mills oldu. Mills, takımını skorda taşısa da Slovenya hem içeriden hem dışarıdan bulduğu isabetlerle maçta öne geçti. 31-28’lik üstünlüğe erişen Avrupa temsilcisi, bir kez daha Patty Mills’in baskın oyununa engel olamadı. Tabelada yeniden öne geçen Avustralya, farkı 10’a kadar çıkardı ve ilk devrenin sonunda kontrolü elden bırakmayarak soyunma odasın 53-45 üstünlükle girdi.

İkinci yarıya iki takım da boş hücumlarla başlarken Mills ve Doncic’in karşılıklı basketleri sonrası taraflar skor sıkıntısı yaşamaya devam etti. Patty Mills’in kaydettiği turnike sonrası farkın 12’ye çıkmasıyla Slovenya’dan mola geldi. Molanın ardından Slovenya hücumda hareketlilik kazansa da buldukları her isabete Patty Mills’ten cevap gelince Sloven ekibi bir mola daha almak zorunda kaldı. Periyodun sonunda Joe Ingles’la arka arkaya üçlükler bulan Avustralya son çeyreğe 78-67 önde giren taraf oldu.

Son çeyreğin başında fark çift hanelerde olsa da Sloven ekibi maça tutundu. Kısalarıyla skor üreten takım, tabelayı 81-75’e getirmeyi başardı. Bunun ardından molasını kullanan Avustralya, mola dönüşünde Prepelic & Doncic ikilisinin isabetlerine engel olamayınca fark 3’e indi. Sahneye ise bu kez Dante Exum çıktı ve art arda bulduğu beş sayıyla farkı yeniden çift hanelere taşıdı. Son bölümde Luka Doncic’ten ekstra üçlükler gelse de Avustralya rahat hücum etmeye devam etti. Okyanusya ekibi, maçı 107-93 kazanarak Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalyaya uzanan takım oldu.

Maçta Patty Mills 42 sayı, 9 asist ve 3 ribaundla ülkesinin erkekler basketboldaki ilk Olimpiyat madalyasına erişmesini sağlayan başlıca isim oldu. Avustralya’da Joe Ingles 16 sayı, 9 ribaund ve 4 asistle katkı verirken Jock Landale 14 sayı üretti.

Tokyo 2020’de muazzam bir hikaye yazmayı başarsa da madalyayı son maçta kaçıran Slovenya’da Luka Doncic 22 sayı, 8 ribaund ve 7 asistle bir kez daha takımı adına öne çıkan isim oldu. Klemen Prepelic ise 18 sayı, 7 ribaundluk performans sergilese de takımının mağlubiyetine engel olamadı.

Maçın tüm istatistiklerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler