Sırbistan’ı deviren ABD #Tokyo2020’de finalde!

Tokyo 2020 kadınlar yarı final maçında son şampiyon ABD, Sırbistan ile karşı karşıya geldi

Maça iki takım da ilk hücumlarından boş dönerek başladı. Sırbistan’ın basketine cevabı tecrübeli Sue Bird yay gerisinden attığı sayıyla verdi. Boyalı alanda iyi pozisyon almaya devam eden Sırbistan sayılarını buradan bulmaya çalıştı. ABD de Brittney Griner’ı kullanarak boy avantajını kullandı ve skoru 9-4’e getirdi. Hücumda üst üste krizler yaşayan Sırbistan Sonja Vasic’in basketiyle nefes aldı. Tek ayak üzerinde attığı sayıyla maça giren Tina Charles, üzerine bir basket daha bularak farkı çift hanelere yükseltti. Hızlı hücumlarda etkili olan Breanna Stewart, Diana Taurasi’den iyi beslenerek skoru 21-8’e getirdi. Sırbistan Yvonne Anderson’ın sayılarıyla biraz nefes alsa da çeyrek sonuna 13 sayı geride girmekten kurtulamadı. İlk çeyrek 25-12 ABD üstünlüğüyle sona erdi.

İki takım da ikinci çeyreğe maç başında olduğu gibi yavaş girdi. Yvonne Anderson Sırbistan’ı taşımaya devam etti. Sue Bird bitime yedi dakika kaldığı üçlükle ABD’ye ikinci yarının ilk sayılarını getirdi. Turnuva boyunca çok yüzdesiz şut atan Bird, tecrübesini en kritik yerlerde konuşturarak yarı finalin ilk yarısına ağırlığını koyanlardan oldu. Bitime üç dakika kala devreye giren Sonja Vasic, farkı 11’e indirdi. Yvonne Anderson bir basket daha bularak farkı tek haneye indirdi ve maçta çift haneli skor üreten ilk isim oldu. Savunmada sertliği artıran ABD, hücumda da istediklerini parkeye yansıtmaya devam etti ve skoru 39-21’e getirdi. Üstünlüğünü koruyan Birleşik Devletler, ilk yarı sonunda soyunma odasına 41-23 önde girdi.

A’ja Wilson sayısını buldu ve ikinci yarı başlar başlamaz farkı 20’ye yükseltti. Brittney Griner de farkı açmaya devam etti ve 10 sayıyla ABD adına maçta çift haneli sayı üreten ilk isim oldu. Sue Bird’ün pasında hızlı hücumları değerlendirmeyi sürdüren Breanna Stewart 10. sayısını kaydetti ve farkı 23’e yükseltti. Yvonne Anderson’ın tüm çabalarına rağmen Birleşik Devletler farkın kapanmasına izin vermedi. Çeyreğin sonuna kadar sadece %28 saha içi isabetiyle oynayan Sırbistan, son çeyreğe de 58-39 geride girdi.

Son çeyrek rahat oyununu sürdüren ABD maçın bitimine altı dakika kala 66-39’luk üstünlük sağladı. Üst üste basketler bulan Chelsea Gray çeyreğe damgasını vurmayı sürdürdü. Birlikte oynamaya alışkın olmayan yedek ağırlıklı bir beşle parkede kalan ABD buna rağmen savunmada sertliği azaltmadı ve farkın azalmasına izin vermedi. Tam saha baskıyla rakibini zorlamaya çalışan Sırbistan hızlı hücumlarla skor bulmak için uğraşsa da istediklerini parkeye yansıtamamaya devam etti.  Bitime bir buçuk kala farkı 19’a düşüren Sırbistan baskılı oyununu sürdürdü. Turnuvada belki de en rahat son çeyreklerinden birini oynayan ABD üstünlüğünü korudu ve maçı da 79-59 kazandı ve finale yükseldi.

ABD’de Brittney Griner 15 sayı ve 12 ribaundla maçın en değerli oyuncusu olurken, Chelsea Gray attığı 14 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Sırbistan’da ise Yvonne Anderson’ın 15 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler