New York Knicks, Sixers’a üst üste 15. kez mağlup oldu #NBA

New York Knicks dün gece sahasında şampiyonluğun güçlü adaylarından, kadrosunda Ben Simmons ile Yılın Savunmacısı adayı bulunduran Philadelphia 76ers’ı evinde ağırladı.

Uzatmalara giden maçta rekabete ve üst düzey savunmaya doyduk. Koç Tom Thibodeau ile savunmasını anında birkaç gömlek yukarı çeken ve hücumda Julius Randle ile sayı bulmada ve pozisyon yaratmada aşama kaydeden Knicks, sahaya muhteşem bir fiziksel mücadele koymasına rağmen Sixers’a karşı üst üste 15. maçını kaybetmenin önüne geçemedi. 24 sayı, 7 ribaunt ve 3 asist ile oynayan Julius Randle, uzatmalardaki son topu sokamayınca Sixers sahadan 101 – 100 ile galip ayrıldı.

Sixers maça muhteşem bir başlangıç yapıp 9 sayı, 1 top çalma ve 1 asist üreten Furkan Korkmaz ile ilk çeyreği önde kapattı. Korkmaz, maçı 4/9 saha içi isabetle tamamlarken maçın son iki dakikasında yerini Shake Milton’a bıraktı. Koç Doc Rivers uzatmalar da dahil kalan sürede Korkmaz’a süre vermedi.

Ikinci beşlerle başlanan ikinci çeyrekte Knicks yedeklerinin savunma sertliğini artırmasına Sixers’ın yedeklerinden hücumda ve savunmada müthiş bir verimlilikle cevap geldi. Sixers’ta 13 ribaunduna rağmen eksi verimlilik puanı olan Dwight Howard dışındaki tüm isimler maçı artı verimlilik puanıyla kapatarak ekstra faktör oldular.

New York Knicks
Pool Photo-USA TODAY Sports

Üçüncü çeyrek sonlandığında skor tabelasında eşitlik varken Knicks, savunmasının yanına Julius Randle’ın liderliğini, oyun kurma becerisini ve skorer kimliğini de ekledi. Son çeyrekte devreye R.J. Barrett’in de girmesiyle yüzdeli bir hücum tutturan Knicks, savunmada her poizisyona yardım getirerek özellikle Tobias Harris’i üst üste top kayıplarına zorladı ve R.J. Barrett ile de sayılar buldu. Hücumdaki ana skorer rolünden kurtulup bu sene yeteneklerini daha geniş bir yelpazede çıkaracak biçimde kullanan R.J. Barrett, maçı 9/17 isabetle 19 sayı ve 9 ribaundla tamamladı.

Uzatmalarda skor sürekli el değiştirirken, Knicks’in savunmadaki çabasını bulduğu boşluklarla Danny Green ve Tobias Harris üzerinden cezalandıran Sixers’a karşı Knicks’te Alec Burks’ün çabaları maçın son topa kalmasına yardımcı oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler