Fenerbahçe Beko Darüşşafaka Tekfen engelini rahat geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında Fenerbahçe Beko’yla Darüşşafaka Tekfen Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşılaştı. Karşılaşmanın tamamında oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe Beko Darüşşafaka Tekfen’i 91-61 mağlup etti. Sarı lacivertli ekip bu sonuçla ligdeki 12. maçında 11. galibiyetini elde etti. Darüşşafaka Tekfen 12. maçında yedinci kez kaybetti.

Fenerbahçe Beko karşılaşmanın ilk çeyreğinde etkili bir performans sergiledi. Hem hücumda hem de savunmada oyunun kontrolünü elinde tutan sarı lacivertli ekip ilk çeyreği 22-15 önde kapattı. Bu çeyreğin hemen başında Toney Douglas’la Sinan Güler arasında yaşanan pozisyona faul düdüğü çalınmamasına itiraz eden Zeljko Obradovic teknik faul aldı. Bu karardan sonra oyun içi yoğunluğun yükseldiği karşılaşmanın ilk on dakikalık bölümünde Melih Mahmutoğlu sekiz sayı üretti.

İkinci çeyrekte aradaki sayı farkını açan Fenerbahçe Beko Darüşşafaka Tekfen’in oyun içi hamle yapmasına izin vermedi. Boyalı bölgede Jan Vesely üzerinden oyun organizasyonunu yönlendiren sarı lacivertli ekip soyunma odasına 47-30 önde gitti. Zeljko Obradovic’in ekibinde Marko Guduric ve Gigi Datome bu çeyrekte hücum üretkenliğine dahil olarak aradaki sayı farkının açılmasına katkıda bulundu.

Fenerbahçe Beko ilk yarıdaki performansını yukarı çekerek üçüncü çeyrekte aradaki sayı farkını arttırdı. Hücum aksiyonlarındaki verimliliğini koruyan ve savunmada Darüşşafaka Tekfen’e kolay hücum etme şansı tanımayan sarı lacivertli ekip final çeyreğine 70-45 önde girdi. Bu çeyreğin son bölümünde oyun organizasyonunu Marko Guduric üzerinden yönlendiren Fenerbahçe Beko üçüncü çeyrek sona erdiğinde 10/16 üç sayı isabetine ulaşmıştı. Darüşşafaka Tekfen üçüncü çeyreğin son bölümünü Kartal Özmızrak, Doğuş Özdemiroğlu, Sinan Sağlam, Berk Demir ve Emircan Koşut beşiyle oynadı.

Karşılaşmanın final çeyreğinde oyundaki üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko Darüşşafaka Tekfen’in oyun içi reaksiyon göstermesine izin vermedi. Aradaki sayı farkını maçın son bölümünde biraz daha açan sarı lacivertli ekip karşılaşmadan 91-61 galip ayrılarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki on birinci galibiyetini elde etti. Darüşşafaka Tekfen bu sezon yedinci kez kaybetti.


Resmi istatistik servisi | Fenerbahçe Beko – Darüşşafaka Tekfen (BSL)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler