Khimki Moskova, Milano deplasmanında zorlandı ama galibiyeti kaptı!

 

Olimpia Milano maça özellikle Jordan Theodore-Kaleb Tarczewski ikilisinin etkili performansıyla iyi başladı. Bu iki oyuncudan Jordan Theodore ilk çeyrekte sekiz sayı, dört asist, iki top çalma üreterek 17 verimlilik puanına ulaşırken Kaleb Tarczewski de fiziksel avantajını iyi kullanarak altı sayı, beş ribaund üretti ve pota altında etkili oldu .İlk çeyrekte Olimpia Milano’nun sabırlı bir şekilde hücum ederek skora gittiği görülürken Khimki Moskova’nın topu çevirip bulduğu uygun dış atış pozisyonlarını bir türlü değerlendiremedi. Khimki Moskova ilk çeyrekte 0/8 üçlük attı. Rakibinin kötü dış atış performansı karşısında hücumda pek sıkıntı yaşamayan Olimpia Milano ilk çeyreği 24 – 12 önde kapattı.

İkinci çeyreğe hücumda yaptığı başlangıç ilk çeyrekteki hücum performansının geneline göre daha iyi olan Khimki Moskova savunmada Curtis Jerrels’ı durduramayınca ilk beş dakika boyunca farkı eritemedi. Çeyreğin bitimine beş dakika kala Alexey Shved’in geçiş hücumunda attığı üçlükle fark 31-24 ile yedi sayıya inince Olimpia Milano koçu Simone Pianigiani mola aldı. Mola dönüşünde Olimpia Milano bir türlü istediği gibi hücum edemezken Khimki Moskova da farkı tamamen kapatma fırsatını değerlendiremeyince ilk yarı 38 – 31 Olimpia Milano üstünlüğüyle sona erdi.

Twitter: @OlimpiaMI1936
Twitter: @OlimpiaMI1936

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken Khimki Moskova özellikle bireysel hücum silahlarıyla skora üretti. Üçüncü çeyreğin büyük bir kısmında Khimki’nin etkili dış savunması karşısında Milano’nun hücumda sıkıntı yaşadığı görüldü. Khimki yaptığı etkili dış savunmayla Milano’yu düzenden çıkarıp bire birlere zorladı. Ayrıca, rakibine top kayıpları yaptırarak bulduğu hızlı hücum sayılarıyla farkı eritti. Khimki, önce Andrey Zubkov’un daha sonra da Shved’in attığı üçlükle üçüncü çeyreğin bitimine 2:21 kala maçta uzun süre sonra 52-51 ile skor üstünlüğünü ele geçirmiş oldu. Shved bir üçlük daha atarak skoru 55-51’e getirirken Olimpia Milano Arturas Gudaitis’in bulduğu basket ve devamında Davide Pascolo’nu basket-faul ile bulduğu üç sayıyla skoru 56 – 55 yaptı ve bu skorla üçüncü çeyreği önde kapadı.

Üçüncü çeyrekte Shved hiç kaçırmadan 10 sayı atarak üçüncü çeyrek sonunda takımının en skorer oyuncusu olarak 21 sayıya ulaştı. Olimpia Milano’da ise en skorer oyuncu üç çeyrek sonunda 14 sayı üreten Jordan Theodore oldu.

Son periyoda iyi başlayan taraf Khimki Moskova oldu. Olimpia Milano ilk iki dakika boyunca sayı atamazken Khimki Moskova yakaladığı 7-0lık seri ile 62-56 öne geçti. Son periyottaki ilk basketini Jerrells’ın attığı üçlükle bulan Olimpia Milano hücumda yine sıkıntı yaşadı. Maçın bitimine üç dakika kalana kadar son periyodun ilk yedi dakikasında yalnızca altı sayı üretebildi. Diğer tarafta Khimki Moskova da son periyoda yaptığı iyi başlangıçtan sonra son periyodun ortalarında hücumda problem yaşadı. Dört dakika boyunca sayı atamadı. Son periyodun ortalarında skor üç dakika boyunca 62-66 Khimki Moskova üstünlüğünde olan skorda kaldı. Olimpia Milano’da Dairis Bertans maçın bitime 2:56 kala attığı üçlükle skoru 65-66 yaparak farkı bir sayıya indirdi. Shved önce serbest atış çizgisinden sonra da üçlük çizgisinin gerisinden bulduğu basketle kendisine cevap verdi ve skoru 71-65’e getirdi. Devamında Olimpia Milano maçı kazanacak hamleyi yapamazken Khimki Moskova skor üstünlüğü vermeyerek maçı 77 – 71 kazandı.

Khimki Moskova’da Alexey Shved 5/10 üçlük 6/7 ikilik isabetiyle 29 sayı atarak maçın en skorer oyuncusu oldu. Shved, ayrıca takımı adına galibiyetin mimarı oldu. Olimpia Milano’daysa Curtis Jerrells’ın 17, Jordan Theodore’un 14 sayılık performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Geri1 of 2

Khimki Moskova, Milano deplasmanında zorlandı ama galibiyeti kaptı! | 77 – 71 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler