Fikret Orman: ”Fenerbahçe’nin başarısını küçümsemiyorum, geçen sene de hak etmişlerdi”

Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanı Fikret Orman geçtiğimiz günlerde EuroLeague hakkında yaptığı açıklamalar hakkında bir kez daha konuştu.

”EuroLeague bir hırsızlık organizasyonudur!” diyen Orman yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu ancak Fenerbahçe’nin başarısını küçümsemediğini ifade etti.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Fikret Orman: ”EuroLeague konusunda söylediklerimin arkasındayım. Kötü bir organizasyon demiyorum ve Fenerbahçe’nin başarısını küçümsemiyorum. 1 yıl evvel de Fenerbahçe hak etmişti. Ama bu ticari bir organizasyon. Herhangi bir federasyonun yaptığı bir şey değil. Tamamen ferdi. Kim veriyor gidecek takımlar kararını, şirket. Şirket kim?” dedi.

Açıklamalarına devam eden Orman: ”EuroLeague için takım kuruyorsunuz, bu parayı kim ödüyor? Kulüp. Gelen taraftarlar kimin? Kulübün. Sonunda geliri kim alıyor? Bunu konuşmak Fenerbahçe’nin başarısı ile ilgili değil ki. Katılan veya katılmayan olabilir. Bunu alıp başka yere çekenler de olabilir. Diyorum ki; Beşiktaş Basketbola para harcıyor. Ne için? Kupa almak için. Kupayı kazanan ne kadar alıyor? 1 Milyon Euro. Bunu oyunculara prim olarak vermişlerdir. FIBA yapsın bu işi, denetlesin!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CNN Türk

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler