Beşiktaş Sompo Japan, Banvit’i ikinci yarıdaki oyunuyla yendi #BSL

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasının açılış maçında Banvit, Beşiktaş Sompo Japan’ı ağırladı. Deplasman ekibi, ikinci yarıdaki üstün oyunuyla 80-69’luk galibiyete uzandı ve rakibine zirve yarışında büyük bir yara verdi.

Banvit’in ilk beşi: Jordan Theodore-Jeremy Chappell-Edo Muric-Gediminas Orelik-Gasper Vidmar

Beşiktaş Sompo Japan’ın ilk beşi: Michael Thompson-Michael Roll-D.J. Strawberry-Earl Clark-Vladimir Stimac

Michael Roll ve Vladimir Stimac eksenindeki bir oyunla maça başlayan Beşiktaş, Jordan Theodore’un hızlı başlangıcına rağmen ilk dört dakikayı 10-7 önde geçti. Çeyreğin ikinci bölümünde üç sayı çizgisinin gerisinden art arda isabetler bulmaya başlayan Banvit, bu bölümde skor üstünlüğünü de ele aldı. Penetre eden kısaları ve Stimac’ın boyalı alandaki varlığı ile sonuca gitmeye çalışan siyah beyazlılar, Theodore’un yanında yay etrafına dizilen Gediminas Orelik, Edo Muric ve Can Maxim Mutaf gibi şutörleri durduramayınca ilk çeyreği 25-17 geride kapattı.

Orelik’in asistleri ile ilk çeyrekten kaldığı gibi ikinci çeyreğe başlayan Banvit, Beşiktaş’ın Michael Thompson’ın sorumluluk alarak kaydettiği basketlerle skordan kopmamasını engelleyemedi. Beşiktaş’ın kısa beşini Vidmar’a top indirerek ve rakibine temiz savunma ribaundu vermeyerek cezalandıran Banvit, 16. dakikada çift hanelerle öne geçmeyi başardı (35-25). Dış oyuncularının gördüğü baskıdan ötürü hücumunu kurgulamakta zorlanan Beşiktaş, yine de faul almayı başararak çizgiye geldi ve orta bölümde sayılarını buradan çıkardı. Dış surlardan istediği işaretleri çıkaramayan ve farkın çeyrek sonuna doğru beşe (37-32) inmesine seyirci kalan Banvit, devre arasına 43-35 önde girmeyi bildi.

Banvit’in rahat pas yaptırmayan dış baskısı karşısında çembere gitmekte çareyi bulan Beşiktaş, DJ Strawberry’nin çabalarıyla 24. dakikada skoru 48-45‘e getirdi. Hücum ribaundlarındaki etkinliğini sürdüren ancak şut yüzdesini istediği ölçüde yukarıda tutamayan Banvit, rakibinin sol forvetten gerçekleştirdiği ikili oyunların sonunda Stimac’tan gelen sayılara engel olamayıp 26. dakikada 50-49 geri düştü. Beşiktaş savunmasının vites artırdığı bu çeyrekte Vidmar’ın basketleri ev sahibini maçta tuttu. Karşılıklı basketlerle son on dakikaya Beşiktaş’ın 57-56‘lık üstünlüğüyle girildi.
Final periyoduna Beşiktaş, Clark’ın alçak posttan ve Strawberry’nin tepeden oyunlarıyla başladı. Değişilerek savunulan Theodore’un yerine alçak posttan dışarıya çıkarılan paslarla hücum düzenlerini sürdürmeyi hedefleyen Banvit. Vidmar’ın da olmadığı bölümün ardından son yedi dakikaya 62-60 geride girdi. Kyle Weems ve Muratcan Güler’in getirdiği enerjiyle üçüncü çeyrekteki savunma sertliğini sürdüren Beşiktaş’ın seviyesine karar çeyreğinde Banvit de ulaştı. Kolay basket bulmanın zorlaştığı son bölümde Beşiktaş adına Michael Roll sahneye çıktı. Kritik anlarda yorgunluğun da etkisiyle Orelik ve Theodore etkili olamazken, takım olarak sahada daha diri gözüken Beşiktaş bu zorlu maçı 80-69 kazandı.
Geri1 of 2

Beşiktaş Sompo Japan, Banvit’i ikinci yarıdaki oyunuyla yendi #BSL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler