Temsilcimiz Anadolu Efes, Milano deplasmanında parkeye çıkıyor! | Maç önü notları #EA7EFS

THY EuroLeague altıncı hafta mücadelesinde iki galibiyeti bulunan iki takım EA7 Emporio Armani Milano ile temsilcimiz Anadolu Efes karşılaşacak.

İki takım, daha önce 22 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalardan temsilcimiz Anadolu Efes, 16 galibiyet alırken; EA7 Emporio Armani Milano altı galibiyette kaldı. En son geçen sezon oynanan mücadeleyi EA7 Emporio Armani Milano, 88 – 84 kazandı.

Anadolu Efes ve Milano, 1996 yılı Koraç Kupası finalinde karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan iki maç sonucunda Anadolu Efes kupaya uzandı. Anadolu Efes oyun kurucusu Petar Naumoski, ilk maçta 31, ikinci maçta ise 26 sayı atarak kupanın kazanmasında başrol oynayan isimdi.

Milano pivotu Miroslav Raduljica, 2010 – 2011 sezonunda Velimir Perasovic yönetiminde Anadolu Efes forması giydi. Milano oyuncusu Jamel McLean, kariyerinin en yüksek sayısına sadece bir şut kaçırarak 26 sayı ve 36 verimlilik puanı ile geçen sezon Milano formasıyla Anadolu Efes karşısında ulaştı. Bu performansı Jamal McLean’e normal sezon yedinci hafta MVP ödülünü getirdi.

Milano guardı Zoran Dragic, kariyerinin en iyi EuroLeague performansına 24 sayı ve 4 top çalma ile 2013 – 2014 sezonunda Unicaja Malaga formasıyla Anadolu Efes karşısında ulaştı. Dragic, ayrıca bu maçta dört üçlük atarak kariyer rekoru kırdı.

Milano oyuncusu Milan Macvan, EuroLeague kariyerinin en iyi maçını 18 sayı, 9 ribaundluk performansı ve 28 verimlilik puanı ile geçen sezon oynanan maçta Milano formasıyla Anadolu Efes karşısında ulaştı. İstanbul’da oynanan bu maçı Milano, 89 – 73 kaybetti.

Anadolu Efes guardı Jayson Granger ile Milano guardı Zoran Dragic, 2013 – 2014 sezonunda Unicaja Malaga takımında birlikte oynadı.

Anadolu Efes oyuncusu Derrick Brown, Milano oyuncusu Mantas Kalnietis ve Krunoslav Simon ile birlikte Lokomotiv Kuban Krasnodar forması giydi. Kalnietis ve Brown, 2012 – 2015 yılları arasında birlikte oynadı ve 2013 yılında EuroCup şampiyonluğunu kazandı. Simon ise şampiyonluktan bir sene sonra takıma katıldı.

EA7 Emporio Armani Milano – Anadolu Efes maçı öncesi kısa notlar:

EA7 Emporio Armani Milano (2 – 3)

Simone Fontecchio, EuroLeague’deki ilk mücadelesi için görev bekliyor.

Rakim Sanders, üst üste 10 EuroLeague maçında en az bir üçlük isabeti buldu.

Ricky Hickman, EuroLeague kariyerindeki 100. üçlüğüne ulaşması için iki üçlük daha atması gerekiyor.

Milano takım kadrosu:

euroleague.net
euroleague.net

 

Anadolu Efes (2 – 3)

Berk Demir ve Samet Geyik, EuroLeague’deki ilk mücadelesi için görev bekliyor.

Derrick Brown, üst üste yedi EuroLeague maçında çift basamaklı sayı attı.

Bryce Cotton, EuroLeague kariyerindeki altı serbest atışını da sayıya çevirdi.

Thomas Heurtel, 646 asist ile EuroLeague tüm zamanlarda 11. sırada bulunuyor.

Thomas Heurtel, geçen sezon toplamda yaptığı 190 asist ve maç başı 7.92 asist ortalamasıyla EuroLeague bir sezondaki en yüksek asist sayısına ve ortalamasına ulaşan oyuncu oldu. Heurtel, ayrıca 5.57 asist ortalamasıyla EuroLeague tüm zamanlarda birinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes takım kadrosu:

euroleague.net
euroleague.net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler