Anadolu Efes Yerini Sağlamlaştırdı

Ligi çoktan bitirmis Türk Telekom ile üçüncülüğü büyük ölçüde garantilemiş olan Anadolu Efes’in maçında gülen ev sahibi ekip oldu.

Maça iyi başlayan taraf Türk Telekom ve Amerikalısı Harris oldu. Anadolu Efes de istediği savunmayı oturtamayınca ilk çeyrek skoru 17 – 25 konuk ekip lehine oldu. Harris ilk çeyrekte tam 11 sayıya imza atarken ona 7 sayı ile Shipp destek oldu.

Ikinci çeyrek ile birlikte oyunu dengeleyen Anadolu Efes’te Cedi Osman arka arkaya bulduğu 6 sayı ile farkı bir anda 2’ye indirdi. Tekrar devreye giren Harris arka arkaya bulduğu sayılar ve yaptığı asist ile farkın tekrar 10 sayıya çıkmasını sağladı. Bu dakikadan sonra ön plana çıkan isim Jamon Gordon oldu. Amerikalı oyuncunun önderliğinde 7 – 0 bir seri yakalayan Anadolu Efes farkı 4 dakika kala 3’e indirdi. 32 – 35. Bu dakikadan sonra sertleşen savunmalara iki takım da diş geçiremeyince son 4 dakikada iki takım da sadece 3’er sayı bulabildi ve devre 38 – 41 ile son buldu.

120014_anadolu-efes-telekom_1Ikinci yarının ilk üç dakikası da karşılıklı basketlerle geçildikten sonra Anadolu Efes maçtaki ilk ciddi hamlesini yaparak çeyreğin bitmesine 6 dakika kala Deniz Kılıçlı’nın basketi ile 51 – 49 öne geçti. Bu dakikadan sonra çeyrek sonuna kadar karşılıklı basketler olunca son çeyreğe Anadolu Efes 62 – 58 önde girdi. Üç çeyrekte 27 sayı bulan Harris maçın yıldızı konumundaydı.

Son çeyreğe Birkan Batuk’un üçlüğü ile başlayan ev sahibi Bogdanovic’e ve Harris’e engel olamayınca farkı açamadı. Harris maçtakı son basketini de bitime 8:35 kala atmış oldu. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan isim Bogdanovic oldu. Arka arkaya kaçırdığı üçlüklerin arkasından sayıları bulan Bogdanovic’in önderliğinde Türk Telekom tekrar öne geçti. 67 – 72

Karşılıklı basketlerin ardından fark Türk Telekom lehine 5 sayıya çıkmışken Cedi Osman’ın arka arkaya bulduğu iki üçlük Anadolu Efes’i 2 dakika kala öne geçirdi.

Geride kalan 2 dakikada rakibine sayı şansı dahi tanımayan Anadolu Efes maçtan 82 – 77 üstünlükle ayrıldı.

Bu galibiyetle Anadolu Efes 3. Sıradaki yerinin matematiksel olarak da garantilerken mağlup olan Türk Telekom da playoff şansını matematiksel olarak da yitirmiş oldu.

Maçın oyuncusu 16 sayı 9 ribaund, 4 asist ve 4 top çalma ile oynayan Cedi Osman olurken konuk ekipte Harris 29 sayı ve 5 ribaund ile en çok katkı veren isim oldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler