Anadolu Efes, PAO karşısında zafer arıyor! | Maç önü notları #EFSPAO

THY EuroLeague beşinci haftasında ligde tek galibiyeti bulunan temsilcimiz Anadolu Efes ile üç galibiyeti bulunan Panathinaikos İstanbul’da karşılaşacak.

İki takım daha önce 23 kez karşı karşıya geldi. 8 maçı Anadolu Efes kazanırken, Panathinaikos 15 maçtan galibiyetle ayrıldı. En son geçen sezon oynanan mücadeleyi Anadolu Efes 91 – 85 kazandı.

Anadolu Efes ve Panathinaikos 2000 yılında EuroLeague Final Four yarı finalinde Selanik’te karşılaştı. Bir Türk takımının ilk Final Four mücadelesinde Panathinaikos Anadolu Efes’i Dejan Bodiroga’nın 22 sayıyla yıldızlaştığı maçta 81 – 71 mağlup etti.

Anadolu Efes ile Panathinaikos bir yıl sonra 2001 SuproLeague yarı finalinde Paris’te karşılaştı. Panathinaikos Bodiroga’nın önderliğinde yine sahadan galibiyetle ayrıldı.

Anadolu Efes guardı Thomas Huertel ile Panathinaikos guardı Mike James, 2014 – 2015 sezonunun ilk bölümünde Baskonia Vitoria Gasteiz takımında birlikte oynadılar.

Anadolu Efes oyuncusu Derrick Brown ile Panathinaikos oyuncusu Nick Calathes, 2012 – 2013 sezonunda Lokomotiv Kuban Krasnodar forması ile EuroCup şampiyonluğuna ulaştılar. Nick Calathes EuroCup MVP’si olurken, Derrick Brown en iyi ikinci beşe seçildi.

Panathinaikos pivotu Ioannis Bourousis ile şu an sakat durumda olan guardı Mike James, Anadolu Efes Başantrenörü olan Velimir Perasovic ile birlikte geçen sezon Baskonia Vitoria Gasteiz takımında EuroLeague Final Four yarı finaline yükseldiler ve temsilcimiz Fenerbahçe’ye uzatma sonunda kaybettiler. Ayrıca Bourousis EuroLeague en iyi beşine seçildi.

Panathinaikos oyuncusu K.C. Rivers, kariyerinin en yüksek asist sayısına 6 asist ile 14 Kasım 2014 tarihinde Real Madrid formasıyla Anadolu Efes karşısında ulaştı.

Panathinaikos oyuncusu James Feldeine, en yüksek asist sayısına geçen sezon 5 asist ile Anadolu Efes karşısında ulaştı.

Panathinaikos guardı Nick Calathes, kariyerinin en yüksek ribaund sayısına 8 ribaund ile geçen sezon Anadolu Efes önünde ulaştı.

Panathinaikos pivotu Ioannis Bourousis, 18 Aralık 2014 tarihinde Real Madrid formasıyla Anadolu Efes önünde 19 sayı 10 ribaund ve 31 verimlilik puanı ile 2014 – 2015 normal sezonu 10. hafta MVP’si seçildi.

Anadolu Efes – Panathinaikos Superfoods maçı öncesi kısa notlar:

Anadolu Efes (1 – 3)

– Berk Demir ve Samet Geyik, EuroLeague’deki ilk mücadelesi için görev bekliyor.

– Bryce Cotton, EuroLeague kariyerindeki 6 serbest atışını da sayıya çevirdi.

– Thomas Heurtel, 641 asist ile EuroLeague tüm zamanlarda 11. sırada bulunuyor.

– Heurtel, geçen sezon toplamda yaptığı 190 asist ve maç başı 7.92 asist ortalamasıyla EuroLeague bir sezondaki en yüksek asist sayısına ve ortalamasına ulaşan oyuncu oldu. Heurtel ayrıca 5.54 asist ortalamasıyla EuroLeague tüm zamanlarda birinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes takım kadrosu:

euroleague.net
euroleague.net

 

Panathinaikos Superfoods (3 – 1)

– Yeni transfer Mike James, elindeki sakatlık yüzünden bu sezonun ilk iki ayında oynaması beklenmiyor.

– Genç yıldız adayı Georgios Kalaitzakis, EuroLeague’deki ilk mücadelesi için görev bekliyor.

– Nick Calathes, dokuz maçtır bir maçta en az 1 top çalma yapıyor.

– Ioannis Bourousis, EuroLeague tüm zamanlarda pivotlar arasında 2187 sayı ile ikinci, 213 asist ile üçüncü sırada bulunuyor.

– Bourousis, 179 blok ile EuroLeague tüm zamanlarda ikinci sırada bulunuyor.

– Bourousis, EuroLeague tüm zamanlarda çıktığı 255 maç ile beşinci sırada bulunuyor.

– Antonis Fotsis, 5 blok daha yapması durumunda 100 bloğa ulaşacak.

– Fotsis, 3 üçlük daha atması durumunda 300 üçlüğe ulaşacak. Fotsis, bu istatistikte EuroLeague tüm zamanlarda 12. sırada bulunuyor.

Panathinaikos Superfoods takım kadrosu:

euroleague.net
euroleague.net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler